/ - FOTO: STARSPORT
11/08/2023 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srušena Bodirogina kuća u Tivtu: Rusu ne treba vila, hoće da gradi hotel

Novi vlasnik Rus ju je nekoliko mjeseci nakon kupovine srušio sa još dva objekta pored Dejanove kuće kako bi sagradio hotelski rizort

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Dejan Bodiroga prije skoro tri godine riješio je da prihvati ponudu bogatog Rusa i da mu proda luksuznu vilu u Kaluđerovini kod Tivta za dva miliona eura, od čega je kupio restoran na Vračaru.

Ipak, kako Kurir saznaje s lica mjesta, novi vlasnik očigledno je imao drugačije planove. On je nedugo nakon kupovine srušio do temelja nekadašnju kuću slavnog košarkaša, kao i dvije koje su se nalazile pored njegove, a koje je takođe kupio, kako bi na tom ogromnom placu sagradio velelepni hotelski kompleks. Izgradnja luksuznog rizorta trebalo da počne u narednom periodu.

Do tog dijela obale sada se ne može prići od rastinja i korova, a koliko je sve zapušteno, svjedoči i činjenica da se danas na tom mjestu i ne vide tragovi nekadašnje kuće koja je važila za jednu od najljepših u Bokokotorskom zalivu. I nekadašnjem Dejanovom komšiji, koji veći dio godine provodi u Kaluđerovini, jako je žao što je velelepna vila u koju je košarkaš svojevremeno uložio mnogo novca, doživjela takvu sudbinu.

- Ta Bodirogina kuća je bila jedan velelepan objekat. Novi vlasnik Rus ju je nekoliko mjeseci nakon kupovine srušio sa još dva objekta pored Dejanove kuće kako bi sagradio hotelski rizort. Toga još nema. To je tu, pored ove ogromne vile sa ogradom na obali. Šteta. Baš je bila urađena s puno stila, jedna od najljepših ovdje. Dejan je tu nekretninu pazario u prilično lošem stanju, bila je ruinirana i zapuštena, pa ju je preuredio po svom ukusu i silne pare je dao za nju. On je ovdje najčešće boravio tokom ljeta s porodicom, a njegov brat je češće bio tu, pa i tokom zime - ispričao je sagovornik Kurira.

Podsjetimo, u jednom od intervjua Bodiroga je otkrio kako je s porodicom provodio dane u ovoj kući tokom ljeta.

- Leškarimo i po 20 minuta u krevetu… Ujutru, prva slika po buđenju nam je more, ostrvo i dio zaliva. Taj trenutak je čaroban. Kad je napolju toplo, otvaramo prozore i slušamo talase. Ivana (supruga, prim. aut.) i ja volimo da pijemo kafu na nekoj od terasa, a omiljena nam je ona u prizemlju - ispričao je svojevremeno slavni košarkaš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:19