Ed Širan / -JUTJUB/SKRINŠOT
30/09/2023 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stigao je novi album Eda Širana

Ovo je drugo izdanje koje je Ed objavio u ovoj godini

U jesenju sezonu Ed Širan nas uvodi sa potpuno novim albumom, adekvatnog naziva "Autumn Variations".

Ovo je drugo izdanje koje je Ed objavio u ovoj godini. Baš kao i "Subtract (-)", sačinjeno je od pjesama koje su nastale tokom sesija sa osnivačem grupe The National, Aronom Desnerom.

– Prošle jeseni sam otkrio da moji prijatelji i ja prolazimo kroz toliko životnih promjena. Posle ljetnje žege sve se ili smirilo, sleglo, došlo do vrhunca ili se urušilo. Ovo su pjesme o prijateljstvu i ljubavi nasuprot depresiji, usamljenosti i razočarenju – rekao je Ed.

Njegova aktuelna turneja beleži fantastične rezulatte a očekuju ga i dva rapsordata koncerta u londonskom sali Royal Albert Hall tokom novembra. Period nastanka poslednja dva albuma dijelom obuhvata nedavno objavljen dokumentarni film "Ed Sheeran: The Sum of It All". Širan je već u periodu izlaska prethodnog izdanja rekao da su on i Aron bili veoma produktivni što je rezultiralo velikim brojem napisanih i snimljenih pjesama. Komentarišući inspiraciju za set numera zastupljenih na albumu "Autumn Variations" Ed je izjavio:

– Tata i brat su mi pričali o kompozitoru po imenu Elgar, koji je komponovao djelo "Enigma Variations2, gdje je svaka od četrnaest kompozicija bilo posvećena nekom od njegovih prijatelja. To me inspirisalo da napišem pjesme za ovaj album. Dok sam snimao "Subtract" sa Aronom odmah smo kliknuli. Pisali smo i snimali non-stop i ovaj album svjedoči o našem prijateljstvu. Imam snažan utisak da su pjesme uhvatile zvuk i osjećaj jeseni. Nadam se da ćete zavoljeti ovaj albumu onoliko koliko ga ja volim.

Izdanje je od 29. septembra dostupno na svim striming servisima a "Autumn Variations" će uskoro biti dostupan na vinilu i CD-u u Mascomstore (Čumić, Ušće, Galerija) i online shopu mascom.rs. Izlazak albuma predstavlja akustično izvođenje izvođenje pjesme "American Town".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:43