Том Круз - црква утицала на његове бракове / - WIKIBIO
04/07/2021 u 08:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тому Крузу саjентологиjа уништила приватни живот, али не и кариjеру

Уз Џона Траволту (67), Круз jе наjпознатиjи члан те организациjе и свакако jедан од наjгласниjих

Jедан од наjпознатиjих глумаца, али и чланова саjентолошке цркве, прославио jе 59. рођендан.

У глумачке воде ушао jе случаjно како би попунио вријеме. Наиме, у средњоj школи jе морао да престане да се бави рвањем због повреде, па се прикључио школскоj драмскоj групи.

Брзо jе постао популаран и успјешан глумац након што jе добио главну улогу у филму "Ризичан посао" 1983. године. Наставио jе да глуми у хит филмовима '80-их као што су "Боjа новца", "Топ ган", "Кишни човјек" и "Рођен 4. jула". За последњи филм био jе номинован за оскара.

Краjем '80-их оженио jе глумицу Мими Роџерс (65) због коjе jе почео да одлази у саjентолошку цркву. Уз Џона Траволту (67), Круз jе наjпознатиjи члан те организациjе и свакако jедан од наjгласниjих.

Његова успјешна кариjера настављена jе филмовима "Неколико добрих људи", "Интервjу с вампиром", "Џери Магваjер" и "Широм затворених очиjу", у коjем jе глумио са своjом другом супругом, глумицом Никол Кидман (54), због коjе се разишао са Мими Роџерс. Пар jе усвоjио двоjе дјеце, Изабелу (28) и Конора (26).

Брак су завршили 2001. године - Кидман се никад ниjе придружила саjентологиjи, а то jе наводно jедан од разлога зашто су се развели. Документарни филм "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief" тврди да иако Кидман ниjе хтјела да има било какве везе с црквом, чланови цркве су прислушкивали њен телефон током развода. Њихова дјеца активни су чланови саjентологиjе.

Његов трећи брак био jе с глумицом Кеjти Холмс (42). Почели су да се забављаjу 2005. године, а следеће године добили су ћерку Сури (15) и вјенчали се. Саjентогиjа jе наводно одобрила Кеjти прије него што су започели везу, а човјек на челу саjентологиjе био jе Крузов вјенчани кум. Пар се развео 2012. године. Глумица jе наводно поднијела захтјев за развод како би заштитила ћерку од саjентологиjе.

Због његових вјеровања и изjава много jе људи у Холивуду скептично око рада с њим. Тако jе изазвао велику контроверзу почетком 2000-их кад jе jавно изjавио да jе психиjатриjа псеудонаука и да би "требало да буде законом забрањена".

Крузов наjвећи комерциjални и филмски успјех jе његова улога у свим филмовима "Немогуће мисиjе", чиjи се 7. наставак управо снима. Упркос Крузовим наjбољим намјерама и некад агресивним начинима увођења реда на сету, снимање jе неколико пута било помјерено, а тренутно jе паузирано jер Том наводно има корону. Осим филмова "Немогуће мисиjе", Круз jе глумио у jош много акционих филмова, у коjима углавном нема каскадера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:53