Trio Gušt / -NEDELJKO MRšE
26/07/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Trio Gušt spreman za ovogodišnju Šibensku šansonu

Sa pjesmom ‘Mare" već oduševili Italijane te za njih uradili verziju na italijanskom

Ovogodišnje 26. Večeri dalmatinske šansone, Šibenik 2023 održaće se 19. avgusta. Ekipa iz Trio Gušta je već pronašla svoje mjesto na festivalu, a donose jednu i te kako posebnu i zanimljivu pjesmu, o kojoj se već sada priča!

‘Mare‘ je za njih pravi muzički adut u koji i te kako vjeruju. Autor muzike je Ivo Jagnjić, dok je sam tekst napisao u suradnji sa Mariom Romcem, a točku na i aranžmanom i produkcijom stavio je Toni Lasan.

‘Šibenska šansona gaji dalmatinsku formu i duh pjesme. S obzirom na to da uvijek nedostaje brzih i vedrih melodija, a Trio Gušt je po tome prepoznatljiv, autori su uspjeli da napravite izvrsnu, veselu mediteransku pjesmu pod nazivom ‘Mare‘.

Nakon prvog slušanja pjesme ‘Mare‘, jedan italijanski producent zatražio je da se napravi i italijanski tekst, jer kako kaže pjesma neodoljivo podsjeća i ‘miriše‘ na jug Italije.

Prijatelj Trio Gušta, Ivo Šćepanović, odmah se primio posla i zaista nije trebalo dugo vremena da nastane tekst pjesme i na italijanskom, pa je tako ‘Mare‘ dobila još jednu verziju.

Povratne reakcije na pjesmu su i prije samog izdavanja bile odlične, a članovima benda je to bila još samo jedna potvrda da su napravili dobar posao!

Inače u hrvatskoj verziji Mare je žensko ime, a u italijanskoj Mare je more i govori o avanturama jednog našeg pomorca uz obale Sardinije, Sicilije i Ligurije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:05