Urban Instinkt / -JUTJUB/SKRINŠOT
13/12/2023 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Urban Instinkt najavljuje treći album

Bend objavio video spot snimljen u DIY home made produkciji

Tuzlanski hardcore bend Urban Instinkt objavio je video spot snimljen u DIY home made produkciji koji se sastoji od snimaka napravljenih mobilnim telefonom za vrijeme trajanja njihove "Rise up turneje 2023".

Tokom ove turneje Urban Instinkt su svirali u nekoliko gradova u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini kao i na festivalima, Balkan Wacken Battle u Zagrebu, Kunigunda festival u Velenju, Breka Fest u Murskoj Soboti i Exit Festival u Novom Sadu gdje su na Explosiv Stage otvorili koncert legendarnom melodičnom hardcore bendu iz Kalifornije Ignite. S time je bend Urban Instinkt stavio tačku na ovu godinu i na video spotove za pjesme sa albuma "Bijes".

– Ovo je neki naš način da se zahvalimo svim bendovima i našim prijateljima koji su sa nama dijelili binu i družili se sve ove dane turneje a to su bendovi Mud, Straight Opposition, Sakrabolt, Odpisani, War Head i Fracture CHS – rekao je frontmen benda Urban Instinkt, Mirza Čardžić i dodao:

– Smišljeno smo odabrali baš pjesmu "Grad" sa albuma "Bijes" da bude na ovom video spotu. Poruka je da gdje god da odemo mi svoj grad, njegove ljude i ulice nosimo sa sobom i njemu se na kraju uvijek vraćamo. To je na neki način i posveta našeg benda našem gradu i našoj vernoj publici i svim ljudima koji se osjećaju kao i mi i vole svoje gradove, ljude i ulice.

Osim toga, momci iz benda su za sam početak nove 2024. godine najavili dva nova singla koja će slušaoce uvesti u novu godinu i na taj način će najaviti svoj treći po redu album pod imenom "Never Give up". Bend je u pregovorima sa nekoliko izdavačkih kuća i uskoro će se znati pod čijim labelom će Urban Instinkt izdati svoj novi album. Producent trećeg po redu albuma će biti Dražen Kecman i Cirith Ungol Studio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 07:59