Adil za Radio D plus / -SKRINšOT/JUTJUB
30/10/2023 u 17:07 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Adil rado viđen gost u Crnoj Gori: Podgorica ima posebno mjesto u mom srcu

Svaki put sam u Crno Gori srdačno prohvaćen, osjećam da me vole i rado dolazim, kaže pjevač

Nakon numere "Biram novi život"  Adil Maksutović je izabrao da nas obraduje još jednim izvanrednim hitom. Početkom mjesec objavio je obradu numere "Filoi den imastan pote" u orignalnoj izvedbi Thodorisa Ferrisa, kompozitora Giorgosa Natsiosa, po tekstu Stergiosa Liapisa. Kralj tužnih balada otpjevao je "Živim bez tebe koju nemam"  za koju je tekst na srpskom napisala Jelena Trifunović, a aranžman uradio Mehmethan Dişbudak. Za numeru "Živim za tebe koju nemam" Adil je snimio i kratku filmsku priču u kojoj se pojavljuje glumac Bora Nenić.

- Jedna od najzahtjevnijih pjesama koju sam otpjevao u dosadašnjoj karijeri -  najavio je pjevač premijeru koja je je bila zakazana za 4. oktobar.

Do sada je snimio ukupno četiri studijska albuma, pet singlova i dvije duetske pjesme, s Alegro bendom i Marijom Šerifović. Pjesma "Laku noć" s kojom je 2012. godine pobedio na Grandovom festivalu je jedna od njegovih najpopularnijih. Adil je muzičar sa milionima pregleda na Jutjubu, ali i punim klubovima. Jedna je od rijetkih folkera kojeg crnogorska publika obožava i na čije nastupe uvijek traže mjesto više.

-  Svaki put sam u Crno Gori srdačno prohvaćen, osjećam da me vole i rado dolazim i ja. Podgorica ima posebno mjesto u mom srcu - kazao je Adil uoči nedavnog gostovanja u jednom podgoričkom lokalu.

Pored dobrog glasa i nespornog muzičkog talenta, Adil je vlasnik dvije fakultetske diplome na državnim fakultetima u Srbiji. Završio je Kriminalističko-policijsku akademiju, a potom i Pravni fakultet, onda i master prava iako je muzika njegovo opredjeljenje i profesija.

- Ja sam se trudio da pored moje muzičke karijere radim na sebi, da se negdje ostvarim kao čovjek koji zna još po nešto osim da pjeva. Sve je to nešto što su roditelji ulagali u moje i obrazovanje moje sestre i brata, a ja sam mogao da vratim tako što ću da donesem diplomu kući, kasnije mi se osladilo pa su bile dvije - kazao je Adil.

On svoju pravvičnost nosi i u imenu jer Adil na arapskom jeziku znači - pošten, pravedan, čestit. Kao takav uspijeva da se drži vrijednosi, koje je, kako kaže, naučio u porodici.

- Činjenica je da svi možemo odoljeti iskušenjima ali kad je neko odgojen u zdravoj porodici i kad je lijepo vaspitan, mislim da su etika i moral iznad svega - kazao je Adil našem Radiju D plus.

Kako je objasnio maniri nisu u pravilnom držanju "viljuške i noža".

- Zaista mislim da je najbitnije ono što poneseš iz kuće, kako se ophodiš prema starijima, prema ženama, prema djeci. Važno je da muškarac bude muškarac u pravom smislu te riječi. I džentmen i vitez u jednom - objasnio je Adil.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:51