Liderka novog muzičkog talasa / Foto:jutjub/skrinšot
18/02/2023 u 16:43 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bojana Vunturišević objavila album „Ljubav“: Teške riječi, emocije i stanja

Kada je krajem prošle godine objavila pjesmu "Ljubav" bilo je jasno da publika može da očekuje raskošno izdanje sa prepoznatljivom emocijom i estetikom ove poznate umjetnice

Pjevačica i kompozitorka Bojana Vunturišević objavila je dugoočekivani album "Ljubav", sa sedam novih pjesama i tri ranije objavljena singla "Madrina", "Money" i "Ljubav". Kada je krajem prošle godine objavila pjesmu "Ljubav", sa spotom koji je izazvao veliku pažnju i još jednom potvrdio Bojanino mjesto liderke novog talasa, koja nenametljivo, ali suvereno vlada muzičkom scenom, bilo je jasno da publika može da očekuje raskošno izdanje sa prepoznatljivom emocijom i estetikom ove poznate umjetnice.

Njen prvi solo album "Daljine", objavljen posle izlaska iz grupe Svi na pod, donio joj je ljubav publike cijelog regiona, dok su "prelazak" u Bassivity i saradnje sa pjevačicama Sarom Jo, Senidah i Natašom Bekvalac, otvorile novo poglavlje njene karijere i stavile je u centar vidokruga mejnstrim publike. Iako zaokuplja pažnju masovne publike, Bojana ne odustaje od svog izvornog zvuka i jedinstvenog talenta za komponovanje i pisanje tekstova, što se možda i najbolje do sada čuje na albumu "Ljubav". Na pjesmama je radila sa Slobodanom Veljkovićem Cobijem i Lukom Jovanovićem Luxonee-jem, koji je i producent cijelog albuma. Takođe, na albumu "Ljubav" Bojana nastavlja saradnje koje su obilježile i njen prethodni, pa joj se kao saradnice i ovde priključuju pjesnikinje Minja Bogavac i Maša Seničić, kao i njen dugogodišnji saradnik Ivan Mirković Bambi.

Kako je napisala o svom novom albumu za magazin Elle: "Od Daljina pa do danas rodila sam život i vidjela smrt. Taj Početak i taj Kraj glavne su okosnice moje ljubavi zbog koje prosipam dušu kroz deset pjesama".

-Moja Ljubav je, kao i sve ljubavi, prolazila kroz razne faze. Na početku, Ljubav je bila Sama. Suočena sa Krajem i sa smrću koja mi je odnijela najveći životni oslonac u vječnost – mog tatu, pitala sam se gdje je sad i otvoreno priznala da bez njega ne znam šta da radim. Brojala sam i bilježila taktove svoje usamljenosti, ali i u tim trenucima morala sam da naučim da postanem i ostanem svoja, svoja jedina ratnica, stanica i smjernica. Život je dalje tekao, pa i Ljubav sa njim. Od koncepta Sama stigla sam do Madrina perioda koji obilježava borba za moja autorska i izvođačka prava. Između sudskih parnica, druženja sa advokatima i posjeta Službi za borbu protiv organizovanog kriminala pisala sam pjesme i tada su nastale Madrina, Ramba, Money i Care. Upala sam u hustle mood. Trebale su mi pare kojima bih kupila slobodu i pravdu. I sve sam to pokupovala, nešto je bilo na sniženju. Onda sam nekog ponedjeljka u septembru 2019. godine otišla u studio kod Slobodana. Samo je pritisnuo space na tastaturi i Beti je počela da pjeva "Počnimo ljubav ispočetka". Potpuno nesvjesni težine zadatka koji smo sami sebi postavili, napisali smo savremenu verziju ovog jugoslovenskog klasika. "Ljubav ispočetka" naše generacije, o našoj svakodnevnici i problemima, sa željom da sve izbrišemo i krenemo od nule.

Nikad brže pjesmu napisali nismo. Jedna nam nije bila dovoljna, pa smo onda odmah sjutradan napisali i "Svemirsku ljubav" zahvaljujući kojoj je album dobio krajnje ime – Ljubav. Sve je ljubav i ljubav je svuda. U nedjelji kada izlazi album, Ognjenka Lakićević izgovorila je dvije riječi i njima najtačnije definisala moje osjećanje povodom albuma – neprijantna bliskost. Da, sa svojom publikom u subotu ulazim u tu "neprijatnu" bliskost. Zajedno ćemo proći kroz razne faze. Biće teških riječi, emocija i stanja, ali iz svega toga ćemo izaći kao jači, bolji i svjesniji ljudi. Samo Ljubav - napisala je Bojana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:50