foto: Instagram / -FOTO: INSTAGRAM
11/09/2022 u 18:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Britanka pokazala svoje blizance: Imaju drugačiju boju kože i svi misle da nemaju istog oca

Neki čak vjeruju da bebe imaju različite očeve, ali je dr Amir Kan objasnio kako se blizanci mogu roditi sa različitim tonovima kože.

Mlada majka Šantel Brougton nedavno se pojavila u emisiji Good Morning Britain sa svojim blizancima, sinom Ajonom i ćerkom Azirom, koji su rođeni 30. aprila.

Ono što je veoma interesantno kod ove dvije preslatke bebe je da imaju primjetno različite boje kože.

Rođena svjetle puti i zelenih očiju, Ajon podsjeća na Chantelle, dok Azirah, koja ima smeđe oči i tamniji ten, više liči na svog partnera Eštona.

"U početku to nije bilo toliko vidljivo. Imali su prilično sličan ten, samo se vidjelo da je bila malo tamnija. Ali kako su nedjelje i mjeseci prolazili, ona je postajala sve tamnija, a on svjetliji", objasnio je Chantelle u radnoj sobi.

"Bili smo iznenađeni. Vidite razliku, ali niste navikli da vidite tako različite blizance", dodala je ona. "Ali srećni smo. Sviđa nam se što su oni malo drugačiji i što je ona na tati, a on na meni", rekla je ona i dodala da su ljudi šokirani razlikom između blizanaca.

„Svi su šokirani. „Kada vide razliku, pitaju: „Jesu li blizanci?“ A ja kažem: „Da.“ Oni uzvraćaju: „Oh, jedno dijete je tamno, a drugo svijetlo. Tako je neobično, prvi put to vidim'“, opisala je mlada majka jedan od svojih susreta sa radoznalim sugrađanima.

Neki čak vjeruju da bebe imaju različite očeve, ali je dr Amir Kan objasnio kako se blizanci mogu roditi sa različitim tonovima kože.

- Može se desiti da dva spermatozoida oplode dvije jajne ćelije. Boja kože se sastoji od oko 20 različitih gena i to je nasumičan izbor – ono što je u jednoj spermi neće biti isto kao u drugoj spermi, a isto je i sa jajima. Ove stvari se dešavaju. Potpuno je nasumično i rijetko - otprilike jedan od pet međurasnih parova će doživjeti ovako nešto sa blizancima, rekao je doktor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:40