Vjerni beskompromisnoj lirici i žestokom zvuku / screenshot
09/05/2023 u 18:19 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Duo Šiza nastupa na Rokstrikciji: Odlučili smo da osvojimo srca Crnogoraca

Znamo da je ovo naš prvi put u Crnoj Gori, ali ne brinite - nećemo se izgubiti na putu do bine! Naš cilj je da napravimo haos u vašim glavama, priјatno iznenadimo vaše uši i naravno, da se družimo s vama, poručili su Kuhar i Antolić crnogorskoj publici

Hrvatska atrakcija, duo Šiza će, prvi put u Crnoj Gori, nastupiti na trećem izdanju Rokstrikcije, uz crnogorske autorske bendove Punkreas iz Nikšića i Alternaiva iz Bijelog Polja. Duo čine veterani bujne koprivničke nezavisne scene Marko Kuhar (bubanj) i Bruno Antolić (bass/vokal). Novi singl "Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda", objavljen u martu, potvrđuje vjernost beskompromisnoj lirici i žestokom zvuku, koji pleše između garažnog roka i post punka, i najavljuje drugi studijski album, čije će konture Šiza dodatno predstaviti predstoјećim pjesmama.

Marko Kuhar i Bruno Antolić minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala stvaraju žestoki zvuk i konstantno iznenađuju publiku kako duo bend može "pržiti" kao da ih je petoro na bini.

- Kao pravi avanturisti, krećemo u istraživanje nepoznatih teritorija - ovaj put u Podgoricu, jer smo odlučili da osvojimo srca Crnogoraca. Znamo da je ovo naš prvi put u Crnoj Gori, ali ne brinite - nećemo se izgubiti na putu do bine! Naš cilj je da napravimo haos u vašim glavama, priјatno iznenadimo vaše uši i naravno, da se družimo s vama nakon koncerta uz nekoliko čašica vaše domaće rakije. Vidimo se uskoro! – poručili su Kuhar i Antolić crnogorskoj publici.

Minimalizam postave u njihovoj se energičnoj muzici ne primjećuje, pa bi im se izraz mogao opisati kao eksplozivni hibrid koji se smjestio negdje između bučnog garažnog roka i sirovog post-panka, s pitkim društveno angažovanim tekstovima. Šiza je u nešto više od dvije godine prisutnosti na sceni postigla zapaženi uspjeh krunisan debi albumom "Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem" 2012. godine u izdanju Dostave Zvuka, a struka je pozitivne kritike dodatno manifestovala kroz nominacije za domaće i regionalne muzičke nagrade. Dakle, samo nakon deset mjeseci postojanja energični duo kroz razigranu ritam sekciju i žestoke bas rifove predstavlja deset temperamentnih pjesama koje su upakovane u nepokolebljive stavove navodeći slušaoce na propitivanje moralnosti i uspinjanja u "prehrambenom lancu" života. Najavni singlovi albuma "Prsa će kosti čuvati', "Hvala, zavijam ipak sam" i "Skromnost nikad nije bila fer" dali su uvid u ognjevitu pjesmaricu Antolićevih misli koju u prikladnom maniru prati muzička kulisa i spotovi.

Na trećem izdanju Rokstrikcije koje će se održati u subotu 13. maja u Kolektoru (bivši Titeks) nikšićki Punkreas slavi jubilarni 20. rođendan, a bjelopoljska Alternaiva promoviše album prvijenac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:17