Kris  / -JUTJUB/SKRINŠOT
15/07/2023 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kris Šiflet iz Foo Fightersa izdaje solo album

Cijela ideja kombinacije između Nešvila grada muzike i njegove rodne Kalifornije će dostići svoj vrhunac 20. oktobra izdavanjem "Lost At Sea" – Šifletovog novog albuma koji je producirao Džeren Džonston

Poslednjih nekoliko mjeseci, rok veteran i gitarista grupe Foo Fighters Kris Šiflet sa publikom dijeli nove pjesme sa osjećajem njegovog prepoznatljivog honki-tonk-meets-rock-and-roll zvuka.

"Dead And Gone" je otkrio da muzičar poreklom iz Južne Kalifronije može bez problema da se uklopi sa muzičarima iz Nešvila kao što su Tom Bukovac i Charlie Vorsham, dok je "Black Top White Lines" dao novu dimenziju klasičnom formatu balade o ubistvima. Cijela ideja kombinacije između Nešvila grada muzike i njegove rodne Kalifornije će dostići svoj vrhunac 20. oktobra izdavanjem "Lost At Sea" – Šifletovog novog albuma koji je producirao Džeren Džonston.

"Lost At Sea" je kulminacija njegova poslednja dva albuma: honki-tonk omaža "West Coast Town" (2017) i agresivnog roka u "Hard Lessons" (2019). Šiflet je snimio većinu novog albuma u Nešvilu, radeći sa svojim gorepomenutim producentom i saradnikom Džerenom Džonstonom – frontmenom grupe Cadillac Three, kao i tekstopiscem koji stoji iza skoro desetine kantri hitova broj 1 – i malom ekipom američkih ol zvijezda.

Među njima su bili i kolege gitaristi Voršam, Bukovac i Nejten Keterl, od kojih su sva trojica svojim talentima dodali albumu novu dimenziju. Takođe se udružio sa brojnim tekstopiscima, Kendelom Marvelom, Kodijem Džinksom i drugima kako bi ispunio "Lost at see" pričama koje su podjednako jake i dirljive kao i sama muzika.

– Napisali smo većinu pjesama za album tokom karantina – prisjeća se Šiflet, koji je veći dio pandemije proveo kod kuće u Južnoj Kaliforniji. – Onda sam počeo da putujem u Nešvil da radim sa Džerenom. On i ja se dosta preklapamo u pogledu muzike koju volimo. Napravili smo ploču usredsređenu na gitaru koja obuhvata sve što sam slušao tokom godina, od u potpunosti kantri pjesama do pank roka, pa čak i pjesama koje zvuče kao kalifornijska verzija Clasha.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 05:24