Neno Belan i Swingersi / -JUTJUB/SKRINŠOT
08/09/2023 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Neno Belan i Swingersi obradili kultni hit grupe Đavoli

Aranžman za ovu numeru potpisuju Robert Mareković i Zvonimir Bajević, dok je spot režirao Dinko Čvorić Doringo

Neno Belan i Swingersi predstavili su publici obradu kultne pjesme Čuvaj me, pazi me, koji je u originalu objavljen na prvom albumu grupe Đavoli pod nazivom Ljubav i moda. Aranžman za ovu numeru potpisuju Robert Mareković i Zvonimir Bajević, dok je spot režirao Dinko Čvorić Doringo. Tekst za ovu pjesmu napisao je Robert Ćaleta, dok je za muziku bio zadužen Neno Belan.

- Đavoli su bili matični bend Nena Belana koji je ostavio trag na Roberta Marekovića, čija je prva grupa Fantomi nastala pod direktnim uticajem Belanovog sastava. Šarm muzike pedesetih i šezdesetih godina krasio je djelovanje oba cijenjena sastava, a o saradnji s Belanom Mareković kaže:

-Swingersi su imali čast nekoliko puta ugostiti Nenu Belana uživo, ali mi je trebalo da smognem hrabrosti priupitati ga koju pjesmu Đavola bi Swingersi mogli obraditi. Predložio je da napravimo ‘Čuvaj me, pazi me’ na swing način, a na moj upit da nam gostuje na snimci odgovorio je potvrdno te mi je tako ispunio dugogodišnju želju- navodi se u opisu videa na Jutjubu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 05:57