Zeljko Samardzic / -AUTOR
03/10/2023 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Željko Samardžić novu pjesmu posvetio rodnom Mostaru

U pjesmi i spotu za "Košćelu" učestvovale i članice hora Bjelopoljske kapljice

Željko Samardžić predstavio je novu pjesmu "Košćela", koja je svojevrstan poklon njegovom rodnom Mostaru.

Košćela je biljka koja raste u primorju ali i u Hercegovini, njeni plodovi slatki su i jestivi, a ova biljka ujedno je jedan od simbola Samardžićevog rodnog grada za koji ga vežu samo najljepše uspomene.

Kako se navodi u saopštenju FACE TV, u čijoj produkciji je nastala pjesma, svoju mladost Samardžić je proživio u Mostaru, pa se uvijek rado prisjeća toplih ljetnih mostarskih noći, mnogih utakmica "Rođenih", nesuđenih ljubavi, prijatelja, prvih poljubaca, a sve ove uspomene ostale su u njegovom sjećanju i prkose zaboravu.

- Novim hitom Željko Samardžić trajno je sačuvao od zaborava košćelu, Neretvu, svoj Stari, Mostar ali i cijelu Hercegovinu i ponovo oživio svoje uspomene - pojasnilu su sa FACE TV.

Tekst pjesme napisao je legendarni Mišo Marić a izvedbu Željka Samardžića uljepšali su prateći vokali mostarskog hora "Bjelopoljske kapljice".

- Mostar je u nama - to je važno! Sa velikom ljubavlju sam radio uz ekipu FACE-a. Posljednje o Mostaru što sam opjevao bilo je o izviđačima! Mi smo raja iz Mostara - sve nas ista ljubav spaja! - kaže Samardžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:47