Krila plavog goluba / -ŽELJKO STAJKIć
31/07/2023 u 13:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završen treći Montenegro Beer fest na Cetinju

U finalnoj noći nastupili su Isak Šabanović, Bajaga i Breskvica koji su na spektakularan način zaključili pivsko druženje u prestonici

Očekivanja organizatora su se obistinila, sinoć je gradski poligon na Cetnju bio ispunjen "do poslednjeg mjeste", čak i više od toga.

image

Isak - u rok transu

-ŽELJKO STAJKIć

Fenomenalnu rokenrol uvertiru uz svevremene hitove napravio je Isak Šabanović. Na scenu cetinjskog festivala poslužio je meni sastavljen isključivo od rok hitova što se ponekad, zavisno od festivala ili publike, kako ističe, izmiješa sa zabavnom muzikom.

- Bilo je fenomenalno. Puno publike. Dao sam sve od sebe. Volim kad publika pjeva sa nama, volim kad se podigne atmosfera, volim da se priča malo o meni  u mojoj rodnoj Crnoj Gori. Prilagodili smo repertoar rokenrolu ex Yu prostora od Bijelog dugmeta, Parnog valjka, Atomskog skloništa do Zabranjenog pušenja - kaže Isak.

image

Isak Šabanović

-ŽELJKO STAJKIć

Omiljena Zvijezda Granda je u ovom muzičkom druženju pokazao zašto je i dalje omiljen, njegova popularnost ne jenjava, ali ni njegova naklonost publici, koju voli da "ispoštuje" velikim hitovima.

Nakon Cetinja večeras ga čeka Gornji Vakuf.

- Svi na more ja u Gornji Vakuf. Potom imamo veliki koncert u Petnjici. 3. avgusta, pa smo 6. avgusta u Boru. Sve s kraja na kraj - ističe pjevač.

Već u septembru Isak će se otisnuti preko okeana gdje će imati američku turneju. Po povratku ga čeka rad u studiju i Mare Milošević sa kojim priprema jednu zabavnu pop pjesmu ili dvije, a prije toga će ispuniti obećanje dato publici i snimiti spot za numeru sa Beogradskog proleća "Svakoj sam po nešto dao".

image

Bajaga užario Cetinje

-ŽELJKO STAJKIć

Kad je Bajaga sa scene "raširio" krila plavog goluba (zapjevao "Ljubim te i pokrivam, krilima plavog goluba") euforija publike je označila početak spektakla koji su Cetinjani čekali još od 2019. godine kada vremenske prilike nijesu dozvolile da Bajaga nastupi u prestonici.

- Drago mi je da ima mnogo ljudi, jer nismo odavno svirali na Cetnju, evo prilike da nas čuju - kaže legendarni Momčilo Bajagić.

image

Žika - rezervoar enegrije

-ŽELJKO STAJKIć

S obzirom na njihov bogat diskografski opus repertoar se prilagođava festivalu i publici, ali i raspoloženju benda. Nakon 14. albuma i ko zna koliko pjesama za druge izvođače njihov nastup bi mogao da traje za Ginisa, ali ipak u skoro dva sata Bajaga sa svojom ekipom napravi izbor hitova sa svih albuma i za svakoga ponešto.

- Ljeti su  popularni festivali i to je prilika da ljudi vide različite izvođače što nije loše. Ja volim festivale - kaže.

image

Veselo na bini i ispred nje

-ĆELJKO STAJKIć

Ljetnji kalendar su ispunili i drže se rasporeda. Kad stanu sa koncertima, naprave malu pauzu, i stvaraju.

- Kad stanemo s koncertima bilo bi lijepo da snimimo nove pjesme. Iduće godine slavimo 40 godina Bajage i instruktora, planiramo novi album i 40 koncerata za 40 godina - obećava Bajaga.

image

Breskvica na Montenegro Beer Festu

-ŽELJKO STAJKIć

U samoj završnici festivala nastupila je popularna Breskvica, koja je debitovala 2019. godine sa numerom Utipia. Popularnoist je stekla sarađujući s tadašnjim dečkom Vojažom. Njen nastup su s nestrpljenjem izvan ograda festivala kao i na samom festivalu čekali oni najmlađi koji su uz salve aplauza i vrisak dočekali omiljenu "voćkicu".

Publika je pjevala sa njom uglas singlove Tu, tu, tu, Leptir, Sava i Dunav, Ko to tamo, Maska, Drift...

image

Nestrpljivo čekali Breskvicu

-ŽELJKO STAJKIć

Nažalost kako mediji tako i većina mlađanih fanova iza bine ostali su uskraćeni "dva minuta pažnje" ove mlade zvijezde.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:00