Шашић / Фото: Јутјуб, Балкан Инфо
10/10/2021 u 21:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Жељко Шашић: Док су Србија и Црна Гора биле једно, примао сам три плате

Ја, Иван Гавриловић и Цеца смо зачетници турбо фолка, казао је фолк пјевач у емисији "Балкан инфо"

Пјевајући широм Србије и Црне Горе увијек сам имао добре хонораре, али се никад нисам оптерећивао тим, казао је у интервјуу за Балкан Инфо фолк пјевач Жељко Шашић. 

- Док су Србија и Црна Гора биле једна држава пјевали смо и на црногорском приморју. Тада су били популарни музички динари. Имали смо дневницу и бакшиш, па сам се често шалио како примам три плате- казао је Жељко. 

Бурних 90-тих у вихорима рата бујао је и криминал, а виновници тадашњих кланова често су били гости дискотека и клубова гдје је наступао. Жељко се сјећа да су тих година на бинама постављали натписе "Не пуцајте у нас музичаре". 

- Било је то лудо вријеме, али никад нисам носио пиштољ. Нисам знао шта ће ми, не волим оружје једноставно- искрен је Шашић. 

Истакао је да су он, Цеца Ражнатовић, Џеј Рамадановски и Иван Гавриловић зачетници турбо фолка. 

- Не знам ко је смислио тај израз, али били су заступљени изрази турбо фолк и урбани фолк. Многи су хтјели да се укаче у тај фазон, а мало нас је опстало. Опстајеш само ако си квалитетан. Ја и Иван Гавриловић смо имали тад катапулт и Цеца је била тад популарна са неким новим звуком и плочом "Кукавица"- навео је Жељко. 

Пошто је тих 90-тих снимио дует са Цецом "Ко на грани јабука", казао је да је Ражнатовићкин супруг Жељко, звани Аркан био према њему увијек коректан. 

- Никад се нисам мијешао, нити коментарисао његове послове. Мислим да сам ја био једини мушкарац у Цецином окружењу на које Аркан није био љубоморан- закључио је Шашић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:55