01/02/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tražiće slobodu zbog nedostatka dokaza

Optužnica protiv Vujačića podignuta je u decembru 2019. zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine, oko ponoći, u Vranju ubio Jugoslava Cvetanovića
Viši sud u Vranju osudio je nedavno crnogorskog državljanina Marjana Vujačića na 30 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a njegov advokat Ognjen Radić putem žalbe tražiće oslobađajuću presudu. Optužnica protiv Vujačića, koji slovi za plaćenog likvidatora „škaljarskog klana”, podignuta je u decembru 2019. zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine, oko ponoći, u Vranju ubio Cvetanovića. Kako je navedeno u optužnici, on je Cvetanoviću prišao s leđa i iz „škorpiona” u njega ispalio 14 metaka.
Advokat Ognjen Radić kazao je za „Dan” da su, kao odbrana, tražili oslobađajuću presudu za Vujačića tokom sudskog postupka, te da će to tražiti i žalbom.
– Prvostepena presuda je izrečena. Kada dobijemo pismeni otpravak presude, mi ćemo kao odbrana sigurno izjaviti žalbu i tražiti oslobađajuću presudu usled nedostatka dokaza – kazao je Radić.
​Vujačić je ranije uhapšen u Novom Sadu zbog falsifikovanja isprava. Nekoliko dana kasnije, srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića i za još tri likvidacije, od kojih su dvije počinjene u Crnoj Gori, a jedna u Holandiji.
U pismu koje je tada uputio medijima, Vujačić je tvrdio da mu je sve namješteno i da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična djela koja nije počinio.
Takođe, i pred crnogorskim pravosudnim organima vodi se postupak protiv Vujačića. On se u Crnoj Gori tereti za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića.
Ž.B.


Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

01. maj 2024 12:41