/ Више државно тужилаштво
03/05/2021 u 08:00 h
Жана БојанићЖана Бојанић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Више тужилаштво извиђа нестанак Миличковића

Иван Миличковић је посљедњи пут виђен испред своје куће у Загоричу 27. марта, око 18.30. У том тренутку био је у црној тренерци и црвеној јакни
Након што је пронађено запаљено возило које је, према незваничним иформацијама, користио Иван Миличковић, Више државно тужилаштво фомирало је предмет поводом нестанка тог младића. У току је извиђај случаја, након чега ће се знати да ли се ради о неком кривичном дјелу чија је евентуална жртва нестали младић.
image
Иван Миличковић

– Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом нестанка И.М., а на основу списа Основног државног тужилаштва у Подгорици, који су достављени овом тужилаштву. Предмет се налази у фази извиђаја, током којег ће се предузети све неопходне мјере и радње у циљу утврђивања свих околности нестанка овог лица и да ли у конкретном случају постоје елементи бића кривичног дјела из надлежности овог тужилаштва – одговорила је на наша питања Лепа Меденица, државна тужилац и портпарол подгоричког ВДТ-а.
Грађани, уколико имају сазнања, да позову полицију
Како је раније објављено у медијима, Миличковићево кретање забиљежиле су надзорне камере на Златици десетак минута након што је изашао из куће. Медији су раније објавили да је Миличковића тога дана неко звао да хитно изађе, што је он учинио око 18.30. Пошто се није вратио кући, породица је наредног дана пријавила полицији његов нестанак. Мобилни телефон му је био угашен, што, како је породица саопштила медијима, није уобичајено за њега. Породица, према ранијим изјавама, нема сазнања да овај младић има проблем и моли све који имају нека сазнања да им помогну да га пронађу. Апелује се на грађане да позову полицију уколико имају нека сазнања.

Подгоричка полиција је 17. априла у кучком селу Коћи пронашла запаљени аутомобил Ивана Миличковића (35), потврђено је тада „Дану“ из Управе полиције. За Миличковићем је прије више од двадесет дана покренута потрага, када је породица пријавила његов нестанак.
– Пријављен је нестанак, након чега је обавијештено и Више државно тужилаштво, које се изјаснило да за њих нема ништа, па је основна државна тужитељка која је била дежурна на дан пријављивања тражила листинг, што је Основни суд одобрио за кривично дјело отмица из наше надлежности. У међувремену је пронађено запаљено возило несталог Миличковића, па је вјештак изашао на лице мјеста. Тог дана полиција опет обавјештава Више тужилаштво, међутим, каже дежурна тужитељка да је зовну кад нађу тијело, иако је већ било прошло 20 дана од нестанка или отмице, што значи да је то њихова надлежност, будући да ако се неко сакрије, то није кривично дјело. Након њиховог изјашњења (службена забиљешка Центра безбједности), полиција основној тужитељки, а она судији за истрагу доставља предлог за мјере тајног надзора за кривично дјело отмица из члана 164 став 3 у вези са ставом 1 КЗЦГ. Међутим, суд изјављује неслагање, што потврђује и вијеће, јер се ради о кривичном дјелу које суди Виши суд, па је ОДТ списе доставила на надлежност Вишем тужилаштву – саопштио нам је основни државни тужилац и портпарол подгоричког ОДТ-а Вукас Радоњић.
Надлежни су обавили увиђај на мјесту гдје је возило пронађено, а изузети трагови послати су у Форензички центар на вјештачење. Засад није познато на који начин је дошло до запаљења возила. Незванично, у питању је аутомобил марке „пасат ЦЦ“ регистарских таблица ПГ–ГЈ–133. Иван Миличковић је посљедњи пут виђен испред своје куће у Загоричу 27. марта, око 18.30. У том тренутку био је у црној тренерци и црвеној јакни.
Током досадашње потраге за несталим младићем полиција је претражила ужи и шири дио Подгорице, а поготово мјесто гдје је последњи пут виђен. Такође, прегледани су и одређени снимци са надзорних камера.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:28