Вељко Беливук - фото: Курир/Зоран Јевтић / Вељко Беливук - фото: Курир/Зоран Јевтић
24/04/2021 u 20:18 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Ритопеку пронађена тајна соба групе Веље Невоље

Изложено оружје и експлозив
Припадници МУП-а, Безбједносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал не прекидају с радом на расвјетљавању злочина које су починили припадници клана Вељка Беливука, званог Веља Невоља, саопштио је МУП.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је просторије у Полицијској управи за град Београд гдје је изложено новозаплијењено оружје и експлозив из куће у Ритопеку.

Пронађена је тајна просторија, врло вјешто и ефикасно сакривена.

– У склопу наше истраге, након разговора са значајним бројем припадника тог клана, дошли смо до информација које су нас одвеле до тајне собе која се налази у кући у Ритопеку– изјавио је Вулин.

Беливук и 18 ухапшених сумњиче се да су као припадници организоване криминалне групе починили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство и отмица.

Вулин је рекао да су у кућу страве довођени људи који су на најсуровији и најмонструознији начин убијани, саопштио је МУП.

– У склопу те куће пронађена је и тајна просторија, врло вјешто и ефикасно сакривена, до које можда не бисмо дошли да није било оних који су били спремни да подијеле ту информацију са нама и у којој смо пронашли застрашујуће велику количину наоружања, више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани. У тој просторији смо пронашли и индустријске машине за мљевење меса, за мљевење костију. Припадници наших форензичких тимова раде на истраживању биолошких трагова којих има у великој количини – истакао је Вулин.

Министар Вулин је поручио јавности да не дозволе да било ко покуша да релативизује ово што је пронађено и што се открива и да нико не покушава да све то представи као политички или навијачки обрачун.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:31