/ -Фото: Фејсбук
21/11/2021 u 07:03 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Базен у Шкаљарима отварају у децембру

Базен је у употреби и да коначно је готов послије четири и по године и послије безброј одлагања, поручио је Владимир Јокић

Реконструисано пливалиште - затворени базен "Зоран Џими Гопчевић" у Шкаљарима још увијек није у јавној употреби, већ га могу користити само први тимови ВК "Приморац" и ВА "Катаро".

Како најављује предсједник Општине Котор Владимир Јокић, базне ће у јавној употреби бити након званичне примопредаје објекта којим ће управљати Дирекција за уређење и изградњу Котора.                              

- Преузели смо употребну дозволу за реконструисано пливалиште "Зоран Џими Гопчевић" и очекујемо да објекат буде формално преузет од стране Дирекције, међутим, у договору са Управом за јавне радове обезбиједили смо могућност да сениорска екипа "Приморца" уђе на базен и да започне са својим тренинзима како би се спремила за турнирско такмичење које их чека у Сплиту. Дакле, што се тиче званичног свечаног отварања очекујемо да ће то да буде у децембру. Најбитније је да је базен завршен, да је у употреби и да је коначно готов послије четири и по године и послије безброј одлагања - изјавио је Јокић за "Дан".

Трошкови одржавања реконструисаног базена биће знатно већи него раније, оцјењује управник овог спортског објекта Зоран Пајовић

У склопу објекта добијена и још једна савремено опремљена теретана, мини спа центар који располаже сауном, турским купатилом, али и репрезантативна соба за антидопинг за доктора и за физиотерапије.

-Трошкови одржавања ће сигурно бити много већи него што су некада били. Температура воде у базену је 26 степени константна, а температура око базена је 28 степени. У трошкове одржавања спада и течни хлор, ПХ фактори који требају константно да одржавају стабилност воде да она буде чиста. Припремили смо се и за ручно испитивање квалитета воде у базену, на дневном нивоу. Дакле трошкови одржавања ће бити сигурно доста велики, јер је објекат велики и захтијева врло одговорно понашање и ред који ће се морати поштовати - саопштио је Пајовић за "Дан".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:26