Марко Борозан / - СДП
16/02/2022 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Борозан: Такли смо у ДПС осињак

Могу да се труде немилице, да се окрену наопачке, да жале за ДПС-ом у Пријестоници до изнемоглости, али је једном коначно требало рећи не умирању нашег града, каже Борозан

Многи су се упрегли ових дана да "пруже руку помоћи" Цетињанима и да нам приде одрже слово о "злочину" који смо направили. А све забринути над злехудом судбином Црне Горе. Наравно са све терминима о епској и историјској издаји. Не, није Момо Копривица, иако личи на њега, у питању су они за које смо мислили да дијелимо исте вриједности, каже Марко Борозан, кандидат на листи “СДП и Грађани - Свим срцем за Цетиње”.

- Све док нијесмо такли у осињак. Све док нијесмо рекли да је више него безобразно да ДПС настави да управља нашим градом. Могу да се труде немилице, да се окрену наопачке, да жале за ДПС-ом у Пријестоници до изнемоглости, али кад би и они сами видјели срећу и задовољство на лицима наших суграђана, на лицима оних које више од 15 година сријећем по цетињским и будванским раскрсницама, оних које није интересовала партијска књижица и који због тога нијесу имали право на достојанствени животни стандард, онда би и они били сигурни у исправност одлуке - да је једном коначно требало рећи НЕ умирању нашег града - каже Борозан.

Он поставља питање да ли виде аналитичари како град вене, како су усахнули суграђани, исцрпљени свакаквим тридесетогодишњим јадом и муком. Универзалном декларацијом о људским правима се афирмише, између осталог, право појединца на достојанствени животни стандард.

- Замислите, ово је написано четрдесет осме године прошлог вијека, а Цетињанима је то право угрожено двадесет друге овога вијека. Осим што су беспризорно понижавани, годинама су и застрашивани, хапшени и пребијани. И замислите парадокса, све то само зато што су безрезервно вољели Цетиње и Црну Гору. Нијесу никад прешли на другу страну упркос томе што су се борили за голу егзистенцију - истиче Борозан.

Како истиче, поједино и данас причају о космичкој потреби да се сачува локални ДПС.

- Па то пакујете са неком вашом лиценцом за Белведер. Убјеђујете нас да полажете посебна права на тумачење највеће штете у епохи црногорског суверенистичког блока, а коју направише злотвори из Гарде и СДП-а са Цетиња. Сигурно је до промјене власти на Цетињу све било "ка' бомбон". И вјероватно имате неки посебан кантар да измјерите ту штету. Добро би било да на тај кантар измјерите је ли било штете за суверенистички блок кад је прије неку годину извјесни високи полицијски функционер пријетио Цетињанима да ће добити по г...., а само зато што су намјерили поћи Цетињском манастиру да упале свијећу. Замислите кад им је и то забрањивано. Зар овђе није било овога "већег" црногорскога интереса о којем причате - саопштио је Борозан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:33