Дјеца са Космета стигла у Сутоморе и Бечиће / - приватна архива
07/06/2022 u 10:18 h
Dragan StoјanovićDragan Stoјanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дјеца са Космета стигла у Сутоморе и Бечиће

Дјеца су наишла на изузетно гостопримство. Од смјештаја, преко хране до излета, крстарења и разних садржаја. Све је на најавишем могућем нивоу, каже Бранко Антић из "Српске солидарности"

Око педесеторо дјеце из енклаве Штрпце са Косова и Метохије већ неколико дана борави у Сутомору и Бечићима у оквиру пројекта "Косово је срце нашег срца" који реализује Хуманитарна организација "Српска солидарност" из Београда.

Домаћини косметским малишанима су Православно братство "Ступови", "Витезови Св.Јована Владимира", те Црквена општина Будва, храм Св. Томе у Бечићима, Православно братство "Ђурђевац" из Бечића и Канцеларија за Косово и Метохија Владе Републике Србије.

image

Дјеца са Космета стигла у Сутоморе и Бечиће

- приватна архива

- Дјеца су наишла на изузетно гостопримство. Од смјештаја, преко хране до излета, крстарења и разних садржаја. Све је на најавишем могућем нивоу, и заиста смо бескрајно захвални нашим домаћинима - каже Бранко Антић из "Српске солидарности".

Према његовим ријечима, ово је прва група дјеце из јужне српске покрајине која ће боравити на Црногорском приморју у оквиру пројекта "Косово је срце нашег срца", а средства за ову акцију обезбедили су људи добре воље који су били у стању да финансијски помогну, као и друштвено одговорне компаније.

Наредних дана овдје би требало да стигне и друга група малишана са Космета који до сада нису били на мору, а да би се то десило потребна је поново помоћ компанија и појединаца који су у стању да изађу у сусрет организацији "Српска солидарност".

Иначе, сви заинтересовани могу уплатити финансијска средства на жиро рачун бр 340-11013053-38, за уплате из дијаспоре путем пеј пала српскасолидарност@гмаил.цом или уплатом на девизни рачун.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:59