Са састанка / - Удружење параплегичара
25/11/2021 u 17:07 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЗ Бар: Формирати базу података ОСИ

Директор Дома здравља Вук Вујовић и предсједник Удружења параплегичара Бар, Славко Вучићевић, су на састанку разговарали о проблемима са којима се сусрећу особе са физичким инвалидитетом

Директор Дома здравља Вук Вујовић и предсједник Удружења параплегичара Бар, Славко Вучићевић, су на састанку разговарали о проблемима са којима се сусрећу особе са физичким инвалидитетом - представници ове популације, када је у питању приступачност установи примарне здравствене заштите у Бару.

- Истакнути су проблеми који се односе на приступачност тој јавној установи, непостојање лифта, непостојање обиљежених паркинг мјеста за возила која користе ОСИ… Такође, као препорука предложено је формирање базе података о особама са инвалидитетом, чиме би се олакшале услуге здравствене заштите. У вези са тим апострофирали смо значај проналажења адекватног рјешења за услугу лабараторије, која је неприступачна за ову популацију јер се налази на првом спрату, а организационо припада ЈЗУ Општа болница Блажо Орландић у Старом Бару. Осим тога неопходно је уређење приступних рампи на адекватан начин, те проналажење адекватног рјешења за подне површине које су клизаве и небезбједне за лица која се отежано крећу - казао је Вучићевић.

Он је састанак оцијенио конструктивним јер је Вујовић показао разумјевање за проблеме са којима се суочавају ОСИ, као и спремност за даљу сарадњу у циљу отклањања препрека и омогућавања ОСИ да користе своја права у складу са Законом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:58