/ - Фото: ПВ Информер
03/12/2021 u 10:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕКОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ: Полиција и ИЈЗ обавиће истражне радње и анализу воде код бране „Отиловићи“

Због присуства мрље на мјесту водозахвата у близини бране Отиловићи, ради отклањања последица еколошког инцидента, биће укључено предузеће за санитарну и еколошку заштиту „Хемосан“ из Бара

Поводом еколошког инцидента који се догодио 02.12.2021. године у 13х у близини бране Отиловићи у току дана ће надлежни из Центра безбједности Пљевља заједно са представницима Института за јавно здравље Црне Горе и надлежнима из Водовода почети истражне радње и контролу исправности воде на мјесту еколошког инцидента. Представници Института за јавно здравље Црне Горе се очекују у Пљевљима око 11 часова, пише портал PV Informer.

Због присуства мрље на мјесту водозахвата у близини бране Отиловићи, ради отклањања последица еколошког инцидента, биће укључено предузеће за санитарну и еколошку заштиту „Хемосан“ из Бара, које је специјализовано за санацију свих врста инцидената како на копну тако и на мору.

Из Пљеваљског водовода обавјештавају грађане да су по сазнању за инцидент зауставили доток воде претходног дана, тако да не постоји могућност да вода из језера доспије у водоводни систем Пљеваља, све док надлежни органи не изврше истражне радње и анализу воде на мјесту еколошког инцидента и док Водовод не добије гаранције да је вода за грађане безбједна за пиће. Доток воде са акумулације Отиловићи до постројења Плијеш је заустављен, тако што су пумпе у пумпној станици Потплијеш искључене из рада. 

Због искључења потребне количине воде из језера Отиловићи за редовно снабдјевање града водом, морало се кренути са рестрикцијама воде за потрошаче са Плијеши и Богишевца, који ће бити без водоснабдијевања у периоду од 24 до 6 х. О свим евентуалним промјенама, као и резултатима нових испитивања воде у близини бране Отиловићи, грађани ће бити благовремено информисани, по завршетку истражних радњи и после завршетка анализе сирове воде са акумулације Отиловићи, као и узорковања воде са градске мреже.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:09