/ - FOTO: VOLONTERI CG
01/10/2024 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fondacija Volonteri Crne Gore podijelila 150 paketa pomoći

Fondacija Volonteri Crne Gore uspješno je realizovala mjesečnu humanitarnu akciju. U okviru mjesečne humanitarne akcije, podijeljeno je 150 paketa pomoći sa osnovnim životnim i prehrambenim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu na teritoriji Nikšića, Šavnika, Podgorice i Bara.

-  Ukupna vrijednost doniranih paketa je cca 3.500,00 eura, a sredstva su obezbijeđena uz pomoć donacija od strane jednokratnih donatora Fondacije, mjesečnih donatora Fondacije i uz pomoć Monteklas d.o.o.. Možemo reći da je socio – ekonomska situacija u kojoj žive naši korisnici jako loša, i da im je neophodna pomoć sistema. Veliki broj porodica živi isključivo od materijalnog obezbjeđenja, a da su podstanari i da imaju članove porodice koje imaju kompleksne zdravstvene probleme. Osim korisnika materijalnog obezbjeđenja, kao socijalno ugrožene mapiramo i porodice koje žive isključivo od jedne minimalne zarade, koja je do ovog mjeseca iznosila 450 eura.” – izjavila je Jelena Baltić, program menadžerka Fondacije Volonteri Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Fondacija je od maja tekuće godine, uz pomoć Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić i CEDIS-a, omogućila opciju mjesečnog doniranja, kako bi obezbijedila kontinuitet u doniranju od strane društveno odgovornih građana i kompanija, ali i kako bi omogućila pružanje kontinuirane pomoći korisnicima.

- Omogućili smo, od maja tekuće godine, a uz podršku od strane Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić i CEDIS-a, opciju za pretplate mjesečnih donatora. Ova opcija pokazala se kao sjajan alat u prikupljanju donacija za naše korisnike. Osim novčanih donacija, građani svakodnevno doniraju robe i usluge za najugroženije, pa im se ovim putem zahvaljujemo na društveno odgovornom postupanju. Ovu akciju podržao je i Monteklas d.o.o. u vidu donacije brašna ukupne količine 200 kg. Sjajno je kad društveno odgovorne kompanije shvataju značaj davanja za najugroženije u zajednici gdje posluju. Sami ne možemo ništa, a zajedno možemo sve. Pozivamo i ovoga puta sve koji su u mogućnosti da pruže doprinos u novcu, hrani, odjeći, kako bismo zajedno nastavili pružati podršku onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Svi ljudi dobre volje mogu donirati jednokratno ili se pretplatiti za mjesečno doniranje putem sajta www.volontericrnegore.me ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41- zaključuje Baltić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 14:13