Одборник Фуштић / -Драган Стојановић
06/01/2022 u 06:46 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фуштић: Суви поток хитно санирати, последице могу бити кобне

Урадићемо потребан пројекат, и ако успјешно ријешимо имовинске односе приступиће се регулацији тих атмосферских вода и простора Сувог потока - истакао је Видо Дабановић

Савјет Мјесне Заједнице Спич - Сутоморе крајем прошле годинe упутио је предсједнику Општине Бар Душану Раичевићу, Управи јавних радова и ЈП "Морско добро" други пут ургенцију за хитно покретање тендерских и других неопходних процедура за наставак радова на наредној фази изградње централног трга у Сутомору. Према плану, било је превиђено да се изградња трга настави након завршетка туристичке сезоне.

Према ријечима независног одборника Милоша Фуштића, изградњом шеталишта и трга, Сутоморе добија потпуно нов туристички производ, па га чуди што радови нису настављени.

-Занима ме зашто је стала изградња трга, јер је то приоритет? Такође, сматрам да је стављањем ван приоритета Сувог потока направљена велика грешка. Неспорно је да поток тражи санацију да се бар ударе потпорни зидови, јер је у питању изузетно фреквентна саобраћајница, а користе је и становнци Ђуричиних вода. Пут је урушен, посебно према парохијском дому, а још када крену обилније кише може се очекивати да дође до већих урушавања, и као последица тога и до прекида саобраћаја - упозорава Фуштић.

Секретар Секретаријата за имовину, заступање и инвестиције Видо Дабановић подсјећа да је изградња прве и друге фазе залеђа плаже у Сутомору, трга и шеталишта, заједнички пројекат Управе јавних радова, Општине и Морског добра.

-Ми смо у току реализације прве фазе први уплатили средства, а опредијељена су средства и за другу фазу. Власник земљишта на коме треба да се гради су државне институције, што значи да се ради о државном земљишту којим управља Морско добро. Они су по закону носиоци тог система - каже он.

Додаје да су службе излазиле на терен када је у питању Суви поток.

-Треба прво да се ријеше имовински односи за регулацију тог канала. Урадићемо потребан пројекат, и ако успјешно ријешимо имовинске односе приступиће се регулацији тих атмосферских вода и простора Сувог потока - истакао је Дабановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:19