/ -FOTO: PATROLA CG
21/01/2023 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO i VIDEO) Snijeg iznenadio putare u januaru: Zastoji zbog padavina, ne krećite na put bez opreme

Zastoji i gužve zbog snijega večeras su neminovne, tako da se vozačima savjetuje oprezna vožnja

Put Plužine - Šćepan polje večeras je zatvoren za sve kategorije vozila zbog snijega koji je jutros napadao u sjevernom dijelu države, a saobraćaj je otežan i na autoputu Princeza Ksenija. 

image
-FOTO: PATROLA CG

Vidljivost je na putu Plužine- Šćepan Polje veoma slaba, a uslovi za vožnju vrlo teški. 

Zastoji, gužve, kolone i smetnje u saobraćaju zbog snijega večeras su neminovne, tako da se vozačima savjetuje oprezna vožnja uz obaveznu zimsku opremu. 

Kako su kazali Portalu Dana večeras iz Auto-moto saveza, čistači Monteputa su na terenu i obavljaju svoj posao. 

image

Autoput Princeza Ksenija 

-FOTO: PATROLA CG

Međutim, na snimcima sa Vajber grupe Patrola CG može se vidjeti da jedna traka kolovoza na novom autoputu uopšte nije očišćena od sniježnih padavina. 

image

Autoput Princeza Ksenija 

-FOTO: PATROLA CG

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, danas su u popodnevnim satima, preko Platija, uglavnom saobraćali autobusi, kamioni sa prikolicama i šleperi.

Monteput: Pratite svjetlosnu signalizaciju u tunelima 

Iz kompanije Monteput apelovali su na vozače da za vrijeme sniježnih padavina voze oprezno i prate svjetlosnu signalizaciju u tunelima na auto-putu Princeza Ksenija.

Ističu da je uloga zimske službe da osigura prohodnost, što u situaciji obilnih sniježnih padavina podrazumjeva nekoliko centimetara snijega na kolovozu.

- Ovo ne znači da se snijeg ne uklanja odmah sa početkom sniježnih padavina, već se po prolasku snjegočistača za vrijeme padavina stvara novi sniježni pokrivač, koji se čisti odmah u sledećem obilasku snjegočistača - poručili su iz Monteputa.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) savjetovali su vozačima automobila i vozila do tri i po tone, da na putu ka sjeveru koriste prvu dionicu auto-puta Bar-Boljare.

image
-фото: патрола Цг

Da zimsko održavanje auto-puta teče po planu, potvrđuje i cijelom dužinom očišćena dionica, a za to su svakako zaslužni radnici Monteputa koji danonoćno, upravljajući snjegočistačima, vode računa o svakom metru.

image
-FOTO: MEDIABIRO

Iz AMSCG apeluju na vozače da budu oprezni, jer se na putevima u Crnoj Gori saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:47