Martinićki put u rupama / Mićko Vujisić
10/01/2024 u 06:53 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iković: Zbog Martinićkog puta uvesti vanredno stanje

Popravka vozila zbog rupa na putevima košta najmanje od 200 do 600 eura godišnje i umjesto da se rukovodstvo potrudi da smanji ove troškove građanima tako što će bar sanirati rupe, oni rade suprotno, kaže Iković

Odbornik Preokreta Vuk Iković uputio je urgenciju Aleksandru Grguroviću, predsjedniku Opštine Danilovgrad, da se do kraјa sledeće nedјelje saniraju rupe na putu preko Martinića ili da se novac građana prenese na račun MZ "Jelenak" pa će ih mještani zakrpiti. Stanje je, prema riječima Ikovića, toliko loše da zbog puta preko Martinića u Opštini Danilovgrad treba uvesti vanredno stanje.

– Rekonstrukcija je obustavljena, nakon čega smo svakodnevno izloženi opasnosti zbog dubokih jaraka i sve većeg broja novih rupa koje postaju sve opasnije. Ovakvo stanje јe odgovornost isključivo na predsjedniku Opštine. Građani više nemaju strpljenja za nesposobnost danilovgradskog rukovodstva i neophodno je brzo prepoznavanje problema i pravovremeno rješavanje, zato ponavljam – ili saniranje rupa ili prenos sredstva na račun mjesne zajednice – rekao јe Iković.

image

Vuk Iković

Dan

Iković ističe da su mještani Martinića početkom decembra prošle godine tražili od Opštine da se do početka 2024. zakrpe udarne rupe i da im se konačno saopšti kada će početi radovi na finalizaciji puta.

– Opština je u međuvremenu sanirala rupe na pojedinim nekategorisanim putevima kojima prođe do 100 vozila nedjeljno, dok su rupe preko Martinića preko kojeg prođe preko 1.000 vozila na dan ostale zaboravljenje. Ili je rukovodstvo stvarno zaboravilo na ove rupe jer ne koriste ovaj put ili se inate sa mještanima Martinića i tako imitiraju prethodnu vlast i čine život mještana još više nesnosnim. Građani više nemaju strpljenja za nesposobnost danilovgradskog rukovodstva, koje pokazuje da ne umije brzo da prepozna i riješi problem. Ko ne koristi ovaj put teško da može razumjeti trenutno stanje, a ono je toliko loše da zbog ovog puta u Opštini Danilovgrad treba uvesti vanredno stanje – kaže Iković.

Iz državnog budžeta radiće se tri ulice

U budžetu Crne Gore našla su se sredstva za izgradnju puta Danilovgrad, Spuž preko Martinića, a čiji rezultati tendera će se znati nakon 10. januara 2024. godine. Putem amandmana ušli su i projekti rekonstrukcije Ulice Lazara Đurovića, Novice Škerovića i Njegoševe ulice. A najavljena su izdvajanja sredstava i za izgradnju trotoara i biciklističkih staza na dijelu puta R-23.

Martinićki put јe jedan od tri puta u Danilovgradu sa najučestalijim brojem vozila i, kako Iković navodi, sadašnja vlast za godinu dana nije uspjela da sanira najproblematičnije dionice puta onda ili ne zna da radi svoj posao ili radi protiv mještana Martinića i po tome se onda ne razlikuju od svojih prethodnika.

– Do sada nam je saopštavano da će radovi početi u martu, pa u junu i tako redom, da bi nam u septembru obećali siguran početak radova do kraja godine. Građani ne traže ništa bez ono što ima pripada i ne prihvatamo obećanja "sačekajte, biće". Možemo se zadovoljiti jedino djelima. Moguće je da nadležni funkcioneri ne znaju kako se krpe rupe, zato planiramao da im dostavimo uputstvo za krpljenje rupa kako bi ubrzali čitavi proces. Istraživanja kažu da vozača popravka vozila zbog rupa na putevima košta najmanje od 200 do 600 eura godišnje. Umjesto da se rukovodstvo potrudi da smanji ove troškove svojim građanima tako što će bar uredno sanirati rupe, oni rade suprotno – navodi Iković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:50