Opština Šavnik / - Željko Šapurić
26/03/2024 u 13:06 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija "Za budućnost Šavnika": Lokalna vlast nije ispunila zahtjeve Vlade Crne Gore

Članovi koalicije „Za budućnost Šavnika“ demantuju navode opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik, koji je istakao da je vlast ove opštine ispunila sve zahtjeve Vlade Crne Gore, kako u ovoj opštini ne došlo do uvođenja prinudne uprave.

Iz koalicije „Za budućnost Šavnika“ ističu da nisu ispunjena tri ključna  zahtjeva. 

- Prvo su im tražili da sprovedu izbore na biračkom mjestu broj 1 i biračkom mjestu broj 14 i da okončaju izbore započete u oktobru 2022. godine. To nije urađeno. Pod dva nijesu organizovali javnu raspravu oko Strateškog plana opštine Šavnik koja po Zakonu mora trajati najmanje 15 dana. Oni su je organizovali samo jedan dan. Pod tri, usvojili su Strateški plan bez opozicije, koji je prepisan sa plana 2012-2017, to jest uradili su plagijat istog plana - saopštili su iz ove koalicije. 

DPS: SO Šavnik ispunila sve zakonom predviđene obaveze, nema razloga za uvođenje prinudne uprave

Podsjećamo, iz DPS su nakon održane elektronske sjednice, obavijestili  crnogorsku javnost "da je Skupština opštine Šavnik, u predviđenim roku koje je predvidjelo Ministarstvo javne uprave, ispunilo sve zakonom predviđene obaveze.

- Takođe, navodimo i da je resornom ministarstvu već poslat izvještaj o usvajanju svih akata, a samim tim i povratno očekujemo odluku o neuvođenju prinudne uprave u Opštini Šavnik - naveli su tada iz DPS Šavnik.

Na elektronski sjednici SO Šavnik, koja je održana 21. marta, jednoglasno je izabran novi sastav Opštinske izborne komisije (OIK) od koje se očekuje da zakaže nastavak izbora na dva biračka mjesta, na kojima nije završen izborni proces, "Sala SO Šavnik" na kojem pravo glasa ima 483 birača i "Kafana Kruševice" na kojem pravo glasa ima 58 birača.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:56