/ фото: Општина Котор
13/08/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Котор: Предсједник Општине потписао уговоре са НВО

Сходно бодовним листама независних процјењивача 15 пројеката је бодовано изнад 50

Предсједник Општине Котор, Владимир Јокић, данас је потписао уговоре са представницима невладиних организација чији су пројекти испунили услове из Јавног конкурса за расподјелу буџетских средстава невладиним организацијама за 2020. годину.

Невладине организације чији пројекти су испунили услове из Конкурса, критеријуме из Одлуке о висини, критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама, те за чије пројекте су одобрена средства су: ЕКО центар Делфин, са пројектом "Наш избор је здрав живот", Истраживачки омладински центар са пројектом "Заштитимо женски свијет и промијенимо јавну свијест – Родна равноправност", Иницијатива младих с инвалидитетом Боке са пројектом "Едукација за инклузивност Котора", Компас, за пројекат "Причајмо отворено", Грота Сеароцк за пројекат "Фотомонографија 10 година Сеароцк фестивала".

Независни процјењивачи бодовали су 19 пројекта за које су сачинили појединачне бодовне листе и исте доставили Комсији ради сачињавања Ранг листе и доношења Одлуке о расподјели средстава за пројекте невладиних организација. Сходно бодовним листама независних процјењивача 15 пројеката је бодовано изнад 50, а четири пројекта са мање од 50 бодова.

Од 15 пројеката који су прешли цензус од 50 бодова, средства су одобрена за пет пројеката, један пројекат је одбијен у складу са чланом 23 Одлуке о висини, критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама, за девет пројеката није преостало средстава у буџету за расподјелу, док су четири пројекта бодована са мање од 50 одсто од укупног броја прописаних бодова те не могу бити финансирани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 05:39