ФОТО: ПР ЦЕНТАР / - ФОТО: ПР ЦЕНТАР
15/04/2022 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Примила сам пријетеће писмо због промоције књиге Милутина Мићовића

Истакла је да је, као предсједница свих грађана и носилац одговорности о свему обавијестила Одјељење безбједности Даниловград

Предсједница Општине Даниловград Зорица Ковачевић казала је да је на службену мејл адресу примила писмо поводом представљања књиге књижевника Милутина Мићовића у Завичајном музеју у том граду, које је било потенцијално пријетеће за мир и безбједност, како учесника скупа, тако и грађана и имовине.

Истакла је да је, као предсједница свих грађана и носилац одговорности о свему обавијестила Одјељење безбједности Даниловград, као и директорицу Јавне установе Центар за културу Даниловград, чији је саставни дио и Завичајни музеј, пише ПР Центар.

- Сва даља дешавања одвијала су се без мог учешћа, али уз редовно интересовање о степену безбједности. Од директорице Центра за културу обавијештена сам да је о насталој ситуацији упознала Савјет ове установе, који је одржао хитну сједницу, након чега сам упозната са ставом Савјета- казала је Ковачевић.

Она сматра да је Завичајни музеј установа у којој се требају одвијати активности, сходно Закону о музејској дјелатности, наводећи да за манифестације као што су књижевне вечери, вечери поезије и слична дешавања у Даниловграду има довољно других прикладних мјеста.

- Уосталом, након завршене реконструкције овог објекта 2019. године, сређивања поставки и архивске грађе, запослени у  Завичајном музеју су подржали став локалне управе да се у Завичајном музеју не одржавају скупови, те да намјена истог буде у складу са Законом о музејској дјелатности- подсјетила је Ковачевић.

Она је указала да је од момента реконструкције овог објекта направљен изузетак, те је омогућено да се у том простору постави изложба фотографија, поклон амбасаде Италије Даниловграду.

- Да ли је и у које сврхе простор Завичајног музеја коришћен од завршене реконструкције до дана данашњег, мимо наведеног става, нијесам упозната и то је питање за руководство Центра за културу- рекла је Ковачевић.

Казала је да је њој и грађанима Даниловграда јасна намјера организатора и њихова реакција на тобожњу “забрану“ одржавања скупа.

- Навикла сам на сплеткарења по одређеним порталима и на разне оптужбе, у циљу добијања политичких поена и свјесна сам тога. Као предсједницу општине, ово ме неће спријечити да наставим да радим одговорно, посвећено за све грађане, неовисно од њихових политичких, вјерских или било којих других увјерења и избора- поручила је Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 01:00