Момчило Лековић / - Демократе
15/01/2022 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Раичевић без одлагања да достави тражену документациjу ДРИ

Сматрам да општину и грађане нико не смиjе брукати и чинити jоj штету, а нарочито не њен предсjедник, каже предсjедник Клуба одборника Демократа у СО Бар

Предсjедник Општине Бар Душан Раичевић дужан jе грађанима и комплетноj jавности да поjасни разлоге због коjих jе баш он jедан од двоjице предсjедника општина коjи Државноj ревизорскоj институциjи (ДРИ) као надлежном државном органу ниjесу доставили тражену документациjу провоцираjући притом сасвим оправдан и законски утемељен прекршаjни поступак, каже Момчило Лековић, предсjедник Клуба одборника Демократа у СО Бар.

- Наиме, Сенат Државне ревизорске институциjе (ДРИ), на сjедници одржаноj 13. jануара 2021. године, размотрио jе и усвоjио предлог Захтjева за покретање прекршаjног поступка против одговорних лица у општинама Будва и Бар због недостављања документациjе, а у вези са вршењем ревизиjе успjеха "Ефикасност управљања системом отпадних вода" из надлежности Сектора II.

Овакав потез првог човjека барске општине сматрамо великом срамотом, и то не само личном већ и колективном с обзиром на то да се ради о функционеру коjи представља комплетну општину и њене грађане - каже Лековић.

Наводи да је, уколико се узме у обзир и заприjећена казна за правно лице - субjект ревизиjе, а то jе у овом случаjу Општина Бар, коjа се креће у распону од 1.000 до 20.000 еура, онда сасвим jасно и због чега ово ниjе само проблем поjединца Душана Раичевића већ проблем комплетне општине и њених суграђана у коjи jе све увео онаj коjи jе у ствари био дужан да грађане штити, наjпозваниjи и наjодговорниjи - њен предсjедник.

- Можемо слободно рећи да, с обзиром на катастрофално стање коjе влада у нашоj општини када су у питању отпадне воде и комунална инфраструктура, покушаjи сакривања баш ове предметне документациjе од надлежних државних органа уопште не чуде и за нас у Демократскоj Црноj Гори су потпуно очекивани. Превише jе утрошених милиона и добиjених кредита са jедне стране, а са друге премало резултата и изграђене комуналне мреже, што представља диспропорциjу коjу уочава и лаик.

Међутим, сматрам и понављам да општину и грађане нико не смиjе брукати и чинити jоj штету, а нарочито не њен предсjедник, те сходно томе од њега тражим хитно достављање тражене документациjе и лично извињење комплетноj jавности и свим суграђанима - истиче одборник Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:07