/ -
04/06/2022 u 11:04 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте преглед вијести: Подгорицом из дана у дан

У нашем седмичном прегледу издвајамо - Ник Ђељошај, предсједник Општине Тузи, о самосталности Зете, кадa се очекује гласање о формирању нове општине, које нове споменике добија Подгорица, како је било на прослави Дана школе РЦ "1. јун"...

Вашој пажњи препоручујемо преглед дешавања у Главном граду минуле седмице из угла редакције Подгорицом.

У нашем избору вијести погледајте изјаву предсједника Општине Тузи Ника Ђељошаја који је у разговору за "Дан" казао да за самосталност Зете није био пресудан економски већ политички моменат. Преносимо вам и изјаву Милоша Николића, портпарола ДПС-а, који каже да ће се сједница Скупштине Црне Горе, на чијем ће дневном реду бити расправа о измјенама Закона о територијалној организацији и Закона о Главном граду највјероватније одржати од 15. до 20. јуна, а гласање 1. јула. Ту је и прича о оштећеним тактилним стазама намијењеним за кретање слијепих и слабовидих лица, које сада представљају опасност.

У нашем прегледу погледајте и када почиње градња стадиона ФК Дечић, колико ће коштати, те које ће садржаје имати. Ту је и информација о расписаним конкурсима за израду умјетничког рјешења споменика књазу Данилу I Петровићу Његошу и споменика Блажу Јовановићу.

Погледајте шта од надлежних захтијевају становници Веруше, Лијеве Ријеке, Опасанице, Букумирског језера, Хана Гаранчића, Љеворечких Тузи и Увача и да ли ће отварање аутопута донијети развој овог краја. Ту је и информација због чега се након само два мјесеца од изградње парка у Блоку пет поново копа нови бунар. Екипа "Дана" присуствовала је и свечаностима у школама, а испратили смо и Дан школе Ресурсног центра за образовање и оспособљавање "1. јун". Доносимо и прилог са Камионске пијаце у којем ћете сазнати цијене воћа и поврћа. Откривамо и колико грађани и правна лица дугују Чистоћи за сакупљање и транспорт отпада. Ту је и прилог о иницијативи Заједнице општина да се промијени Закон о комуналним дјелатностима, а сазнајте и ко је поводом Свјетског дана борбе против глади дијелио оброке у народној кухињи на Конику. Заједница општина тражила је и измјену Закона о финансирању политичких субјеката, погледајте шта су о томе рекли предсједник управног одбора Заједнице општина Душан Раичевић и посланик Демократа Момчило Копривица.

Гледајте Подгорицом из дана у дан, а више вијести потражите у Дневним новинама "Дан".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:13