Dom zdravlja Bar / - FOTO: D.S
22/02/2024 u 09:27 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Menadžment Doma zdravlja Bar ulaže u opremu i kadar

Otvorena je i opremljena očna ambulanta u okviru Doma zdravlja. Adaptirane su i prostorije Tima izabranog doktora za odrasle, infuzione i injekcione prostorije, kao i prostor za sterilizaciju, kazala je Vuković

U poslednjih godinu dana Dom zdravlja Bar uložio je 194.815,55 eura iz sopstvenih sredstava u investicione aktivnosti i medicinsku opremu.

Direktorica, dr Bojana Vuković, koja je završila je specijalizaciju iz oblasti ginekologije i akušerstva, na čelu ove zdravstvene ustanove nalazi se od marta prošle godine. Kaže da je u tom periodu puno uloženo u projekte iz sopstvenih sredstava.

- Otvorena je i opremljena očna ambulanta u okviru Doma zdravlja. Adaptirane su i prostorije Tima izabranog doktora za odrasle, infuzione i injekcione prostorije, kao i prostor za sterilizaciju. Sterilizacija medicinskih instrumenata i zavojnog materijala poboljšana je kupovinom autoklava - kaže ona.

Adaptirane su prostorije u isturenoj ambulanti u Virpazaru, urađeni svi zanatski radovi, molerski, postavljena nova rasvjeta, novi sterilizator, inhalator, i opet sve iz sopstvenih sredstava, dodaje ona.

- Takođe, adaptirane su prostorije i u Dispanzeru za žene, koje su smještene u Opštoj bolnici Bar. Kupili smo novu ginekološku stolicu i novi binokularni optički kolposkop, a preko donacije smo dobili video kolposkop. Raspisan je tender za 4D ultrazvučni aparat, čime će se značajno poboljšati kvalitet pružanja zdravstvenih usluga. Renovirali smo i prostorije Savjetovališta za reproduktivno zdravlje, gdje se nalazi neophodna oprema - kaže direktorica Vuković i navodi:

- Radove na adaptaciji Mikrobiološke laboratorije je finansirala Uprava za kapitalne investicije i Ministarstvo zdravlja, a donaciju opreme je finansirala Evropska unija u okviru IPA projekta sa Ministarstvom zdravlja.

- Vozni park obnovili smo kupovinom novog sanitetskog vozila, te dva nova terenska vozila i jedno polovno za potrebe patronažne službe, takođe iz sopstvenih sredstava.

Naredni korak je rekonstrukcija krova i fasade na zgradi Doma zdravlja Bar, kao i molerski radovi, a takođe i rekonstrukcija krova i molerski radovi u ambulanti u Sutomoru.

Prema njenim riječima, imaju problema sa deficitom kadra. Posebno je to izraženo u Jedinici patronažne službe, u kojoj je sistematizovano 17 radnih mjesta, a trenutno radi osam medicinskih tehničara.

Ovo su, navodi ona, samo neki od projekata koje su pokrenuli.

- Menadžment Doma zdravlja će nastaviti da ulaže u opremu i kadar i u narednom periodu, a sve u cilju podizanja nivoa kvaliteta zdravstvene zaštite na primarnom nivou, kako bi naši sugrađani i brojni turisti koji posjećuju barsku obalu u svakom trenutku i u najsavremenijim uslovima dobili najkvalitetniju zdravstvenu uslugu - zaključila je dr Vuković.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:01