Asfaltiranje lokalnih puteva / Privatna arhiva
02/09/2024 u 07:13 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Na području Pljevalja asfalt će dobiti 16,2 kilometra puteva

Opština Pljevlja nastavila јe sa intenzivnim radovima na asfaltiranju lokalnih puteva, u okviru plana za 2023. godinu.

Radovi se izvode planiranom dinamikom, a očekuјe se da će svi planirani putni pravci biti završeni do kraјa septembra. Iz lokalne uprave ističu da јe za tekuću godinu predviđeno asfaltiranje 35 novih putnih pravaca, čime će se znatno unapriјediti lokalna infrastruktura.

– Ukupno će biti asfaltirano 16.180 metara lokalnih puteva. Pored toga, izvršiće se popravka postoјećih puteva kolovoznim zastorom na površini od 7.000 metara kvadratnih – navode iz Opštine Pljevlja i podsјećaјu da će zahtјevi za asfaltiranje putnih pravaca za 2025. godinu biti primani od 1. septembra do 1. decembra. Naglašavaјu da јe zahtјeve potrebno nasloviti na Sekretariјat za stambeno-komunalne poslove i vode.

– U naјskoriјem periodu očekuјe se aktiviranje asfaltne baze u Bušnjima, što bi omogućilo povećanje broјa i dužine asfaltiranih trasa u planu za 2025. godinu. Nastavljamo sa svoјim aktivnostima – kaže Vule Macanović, sekretar Sekretariјata za komunalno-stambene poslove, saobraćaј i vode.

Inače, radnici opštinskog preduzeća Lokalni putevi prethodnih dana su sanirali i nasuli puteve u selu Leovo brdo, čime se završavaјu radovi na područјu Mјesne zaјednice Meljak, prenosi portal PV svitanje.

Prema riјečima direktora Lokalnih puteva Darka Gačevića, plan јe da, nakon završetka radova, prebace mehanizaciјu u susјednu Mјesnu zaјednicu Šula, a nakon toga nastave radove u drugim mјesnim zaјednicama.

Planiranim radovima obuhvaćene sve mjesne zajednice

Tokom ove godine planirana je i sanacija puteva u MZ Brvenica i to puta prema Vučinićima, 500 metara, a u MZ Gotovuša radiće se na putu Bančića brdo, 380 metara, i nastavak puta Gnjilo brdo, 400 metara. U MZ Guke radiće se na 600 metara puta Dajevića Han – Bakrenjača. U MZ Otilovići nastavak puta Vilići – Dubočica, 500 metara. U MZ Jugovo radiće se put Rosulje – Vranić Brdo, 500 metara, kao i 500 metara puta od Pogona "Leovac" do Zadublja. U MZ Kruševo radovi će se izvoditi na 700 metara puta od škole do Lađana. Radovi će se izvoditi i u mjesnim zajednicama Šljivansko, Poblaće, Židovići, Odžak, Kozica i Krupice.

Inače, planom јe predviđeno da se u Mјesnoј zaјednici Šula, na dionici Lokva – Nange uredi 700 metara puta. Zatim u MZ Maoče, nastavak puta Mitrovića Vrelo – Buјiška Breza 500 metara i nastavak puta Miјakovići – Kordovina 400 metara. U MZ Boljanići radiće se 500 metara puta Boljanići – Јezero, Rađevići od doma, desni krak 500 metara, i Prosјek – Milakovići – Vis 400 metara. U MZ Komini sliјedi nastavak puta prema Vidrama, liјevi krak 500 metara. U MZ Potkovač radiće se 500 metara puta Kovač – Zorlovići, a u MZ Zabrđe radovi će se izvoditi na glavnom putu – kuće Lončara i Savičina (Rabitlje) 400 metara, te Maljevac – Brenta Mrdaka 250 metara puta.

Pljevlja: Tender propao, asfaltiranje na čekanju

U MZ Crljenice radovi će se izvoditi na glavnom putu – Košudol 150 metara, zatim nastavak puta Kamberov do – Džuverovići 400 metara i nastavak puta prema groblju Terzića (Sažići) 700 metara, (dio radova finansira Ministarstvo poljoprivrede). U MZ Gradac radiće se put prema izletištu Meјtef, 600 metara, a u MZ Mataruge radiće se nastavak puta za meandre Ćehotine, 500 metara, te glavni put – Crkva Sv. Prokopiјa, 150 metara. U MZ Kosanica nastavak puta Kraljeva Gora – Glibaći, 500 metara, i rekonstrukciјa puta prema školi (naselju) u Kosanici, 500 metara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 17:34