Akcija čišćenja / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
10/05/2024 u 15:24 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikšić: Počela akcija uređenja značajnih turističkih i kulturnih lokacija

Turistička organizacija (TO) Nikšić je u saradnji sa Opštinom Nikšić, Ekološkim Pokretom (EP) Ozon i Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) počela je sa akcijom uređenja grada po nazivom "Naš grad - Naš odraz" u susret predstojećoj turističkoj sezoni.

Prva akcija realizovana je danas na Carevom mostu u mjesnoj zajednici (MZ) Kličevo, kojoj su se odazvali predstavnici organizatora, Komunalno preduzeće, predstavnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, omladina fudbalskog kluba (FK) "Čelik", Savjet MZ Kličevo i mještani.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković istakao je da će akcija trajati naredna dva mjeseca kada će očistiti kritične lokacije u gradu. 

- Vjerujem da će nevladin sektor, mediji i građani ukazati na dodatne lokacije koje je neophodno očistiti, ali ovom akcijom nismo ništa napravili ukoliko ne doprinese podizanje svijesti građana, jer ovo nije prvi put da se čisti ni ova ni druge lokacije - kazao je Vuković.

Vuković je ovom prilikom pozvao građane da čuvaju životnu sredinu sa porukom da "otpadu nije mjesto u okolini kulturnih i turističkih dobara i da postoje mjesta predviđena za to".

Aleksandar Perović, direktor EP Ozon kazao je da je pozitivno iznenađen koliko je Carev most čist u odnosu na stanje iz prethodnih godina. 

- Kolege iz NVO Pandurica ovdje svakodnevno rade, a mi ćemo dati dodatni doprinos. Bitno je da su ljudi koji su najvažniji funkcioneri lokalne samouprave izašli na teren da vide kakvo je stanje i daju primjer da im je stalo do svog grada. Ideja je da ovo bude usputan rad i da se podsjetimo koliko je lijep naš grad - kazao je Perović.

Direktor TO Nikšić Mitar Barać kazao je da su zadovoljni odzivom i da je cilj da pošalju poruku da su spremni da se uhvate u koštac sa ovim problemom.

- Vremenom ćemo u akciju uključiti i škole i vrtiće. Bitna je edukacija i da stalno govorimo o ovom problemu i nadam se da ćemo uraditi dobar posao - kazao je Barać i dodao da će nakon čišćenja uslijediti i uređenje prostora i postavljanje određenog mobilijara.

Naredna akcija čišćenja će se realizovati 17. maja na Bedemu, 24. maja u Eko parku Blace, 31. maja u Park šumi Trebjesa, 5. juna na jezeru Krupac, 14.juna na Slanom jezeru, 21. juna u mjestu Presjeka i 28. juna na estaveli Gornjepoljski vir sa početokom u 10 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 19:35