/ - FOTO: ARHIVA
17/02/2022 u 12:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Објављен позив за пост ковид рехабилитацију у Институту Игало

Да би остварили ово право, заинтересовани грађани морају доставити отпусне листе након завршеног болничког лијечења и контакт податке

Министарство здравља је, у сарадњи са Министарством економије и Министарством финансија и социјалног старања, обезбиједило пост ковид рехабилитацију у Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић” а.д. Игало за пацијенте са тежим обликом обољења узрокованог коронавирусом. Данас је објављен и јавни позиц за Програм подршке грађанима за пост ковид рехабилитацију.

Право учешћа за коришћење програма имају грађани који су били дуже од мјесец дана на болничком лијечењу уз вентилаторну подршку - респиратору или на неинвазивној вентилацији (НИВ).

Период трајања рехабилитације је 12 дана (ИО терапијских + 2 дана викенда).

Да би остварили ово право, заинтересовани грађани морају доставити отпусне листе након завршеног болничког лијечења и контакт податке.

Рок за достављање пријава са потребном документацијом је 30 дана од дана објављивања јавног позива, након чега ће грађани бити контактирани од стране пружаоца услуге.

Пријаве се врше достављањем и Министарству здравља и Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић” а.д. Игало, путем поште на адресу Министарства здравља, Римски трг бр. 46, 81000 Подгорица,  на е-маил: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. или позивом на број +382 20 482 179. Контакт особа је Лорена Ковачевић

Такође, пријаве се могу поднијети на адресу Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић” а.д. Игало - Улица Сава Илића бр.5, 85347 Игало, на е-маил: rehabilitaciiapostcovid(â)igalospa.com или позивом на број +382 69 330 113 са назнаком за: „Програм подршке граданима, за пост ковид рехабилитацију”. Контакт особа је Андела Костић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:12