/ - FOTO: RTNK
24/11/2023 u 16:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odluka SO: Jednoglasno usvojena inicijativa da Nikšić dobije status Grada

Glasovima odborničke većine danas je usvojen i Predlog odluke o donošenju Strateškog plana razvoja Opštine Nikšić za period 2023-2028. godina sa predlogom plana

Na današnjoj, 17. po redu, sjednici Skupštine opštine (SO) Nikšić jednoglasno je usvojena Inicijativa za promjenu statusa jedinice lokalne samouprave Opštine Nikšić u status Grada Nikšića. Inicijativu je podnio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, prenosi portal RTNK.

Današnjem zasijedanju prisustvuju odbornici opozicionih partija Nikšića koji od avgusta ove godine bojkotuju rad nikšićke skupštine. Tada je Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“ dostavio inicijativu, koju su potpisali i odbornik Socijademokrata (SD) Nikola Zirojević kao i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić, za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića. Njihov predlog je na toj sjednici odlukom većine skinut sa dnevnog reda, što je bio razlog da opozicija napusti zasijedanje.

Glasovima odborničke većine danas je usvojen i Predlog odluke o donošenju Strateškog plana razvoja Opštine Nikšić za period 2023-2028. godina sa predlogom plana.

U Strateškom planu je 146 projekata koji na području nikšićke opštine treba da se realizuju u narednih pet godina, a čija je ukupna vrijednost 200 miliona eura.

Takođe većinom usvojen je i Predlog odluke o osnivanju Društva sa ogranićenom odgovornošću „Agencija za planiranje i projektovanje opštine Nikšić“, kao i izvještaji o radu Etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere za 2023. godinu i o radu Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike za 2023. godinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:12