/ primorski.me
14/08/2024 u 15:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Opština Bar izdvojila 180.000 eura za djecu i đake

Opština Bar opredijelila je 180 hiljada eura za djecu i đake, neformalno obrazovanje, školski obrok i pribor i bavljenje sportom.

Komisija za materijalna davanja iz socijalne i dječje zaštite Opštine Bar donijela je Odluku o dodjeli subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije za 2024. godinu. Ukupan iznos finansijskih sredstava opredijeljenih u Budžetu Opštine za raspodjelu po Javnom pozivu iznosi 180.000 eura, od čega je za subvencije za neformalno obrazovanje opredijeljeno 52.500,00 eura, za subvencije za školski obrok 60.000 eura, za subvencije članarina u sportskim klubovima 52.500,00 eura i za subvencije za školski pribor 15.000 eura.

Subvencije iz oblasti socijalne i dječije zaštite i unapređenja socijalne inkluzije dodijeljene su kroz socijalni program Opštine Bar kojim lokalna uprava nastoji smanjiti stopu siromaštva i unaprijediti kvalitet života najprije najmlađih sugrađana, ali i ostalih koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju.

Sredstva su dodijeljena za sve predviđene kategorije i to za: troškove pohađanja neformalnog obrazovanja za 166 korisnika na period od devet mjeseci u ukupnom iznosu od 52.290 eura, za troškove školskog obroka za 166 korisnika na period od devet mjeseci u ukupnom iznosu od 59.760 eura, zatim za troškove članarina u sportskim klubovima za 167 korisnika na period od devet mjeseci u ukupnom iznosu od 52.605 eura.

Dodijeljene su i jednokratne subvencije za nabavku školskog pribora za 153 korisnika u iznosu od po 100 eura, odnosno u ukupnom iznosu od 15.300 eura.

Ministarstvo prosvjete: Oko deset miliona eura za rekonstrukciju četiri crnogorske škole

Pravo na subvencije su ostvarivala djeca koja pohađaju osnovnu školu, a koja se nalaze u nepovoljnom socijalnom statusu, odnosno u stanju socijalne potrebe, na osnovu prijave u vidu podnijetog zahtjeva od strane roditelja, staratelja ili hranitelja koji ima prebivalište na području opštine Bar, status stranog državljanina sa odobrenim stalnim boravkom ili status lica kojem je odobrena privremena zaštita.Informacija o Odluci objavljena je na web sajtu Opštine Bar kao i putem Lokalnog javnog emitera “Radio Bar”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 23:04