СА РАДИОНИЦЕ / - ФОТО: НВО УДРУЖЕЊЕ ЗА ПОДРШКУ РОМА И ЕГИПЋАНА
09/02/2022 u 19:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почео пројекат "Активним мjерама за социjалну инклузиjу Рома и Египћана у Беранама"

Проjекат има за циљ побољшање и схватање значаjа образовања, па jе у том циљу одржана радионица на тему значаjа основног образовања

У Беранама је данас почео са реализациjом проjекат "Активним мjерама за социjалну инклузиjу Рома и Египћана у Беранама" коjи спроводи Удружење за подршку Рома и Египћана.

Проjекат jе започео са радионицом за одрасле - припаднике ромско -египћанске популациjе чиjа дjеца су ученици основнешколе "Радомир Митровић" у Беранама.

image

СА РАДИОНИЦЕ

- ФОТО: НВО УДРУЖЕЊЕ ЗА ПОДРШКУ РОМА И ЕГИПЋАНА

Проjекат има за циљ побољшање и схватање значаjа образовања, па jе у том циљу одржана радионица на тему значаjа основног образовања. Уцесници радионице су били у стању да се упознаjу са законском регулативом у вези уписа уценика у основноj сколи, обавезности похађања наставе, основношколскоj обавези, те Протоколом о поступању и превенциjи ученика коjи су у ризику од раног напустања школовања, као и др. темама из области образовања. 

Радионици jе присуствовало 20 родитеља ученика РЕ популациjе, а радионицу jе одржао мр Никола Раичевић, проф. разредне наставе.

Изврши директор ове НВО Султан Бећа jе изразио задовољство у вези овог проjекта, коjи jе веома значаjан за родитеље и њихову свиjест о значаjу образовања и изразио захвалност Министарству правде, људских и мањинских права коjе финансира оваj проjекат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 10:51