/ Владимир Јоковић
21/06/2022 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: Основни разлог зашто смо дио ове владе је Темељни уговор

Како је истакао Јоковић уочи сједнице, СНП је тај који је побиједио 2014. у том граду и који је био носилац и утемељивач нове власти

Предсједник СНП Владимир Јоковић казао је да очекује да ће данашњој сједници Главног одбора на којој ће се анализирати политичка ситуација у Беранама, одазвати сви делегати као што то обично и чине.

Због тога што нијесу дио власти у Беранама, СНП је најавио одговор ДФ-у и Демократама у виду повлачења подршке у Никшићу и Мојковцу. О том питању расправља Главни одбор, а сједница је у току, пише портал РТЦГ.

Како је истакао Јоковић уочи сједнице, СНП је тај који је побиједио 2014. у том граду и који је био носилац и утемељивач нове власти.

- И на резултатима избора од прољетос ми смо показали да смо најјача партија и да су нам грађани дали повјерење, али неки други су формирали власт, наравно тамо гдје им СНП не треба, а тамо гдје ми треба је пожељан коалициони партнер. Ми ћемо данас анализирати ту ситуацију и донијети неке одлуке- казао је Јоковић.

Како је поручио СНП има потеза, шта год жели да уради, и што је сврсисходно и у складу са политичком и економском ситуацијом.

- СНП узима суверено право да са својим снагом и самостално одлучује и без ичијег утицаја- казао је Јоковић.

Како је додао, нигдје до сада није промијења слика на локалном нивоу осим у Беранама.

- Основни разлог зашто смо дио ове владе је Темељи уговор, а какав ће он бити, то зависи од СПЦ. Ако буде прихватљив СПЦ-у прихваљив је и нама. Не интересује нас ко ће се противити неким одлукама- категоричан је Јоковић.

Истакао је и да су у Беранама да би одали признање Општском одбору СНП, који су показали да СНП има, а да нажалост највише желе да партија нестане бивши чланови.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:32