Представници Пријестонице са мјештанима Штитара / - Пријестоница Цетиње
25/10/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пријестоница Цетиње ће реконструисати саобраћајнице ка Штитарима

Мjештани су градоначелника Кашћелана информисали да постоjи све веће интересовање грађана за повратак из града у Штитаре и за обнову породичних домаћинстава од коjих су, од неких, остала само кућишта

Мjесна заjедница Штитари има добре услове за развоj виноградарства и пчеларства, чему би знатно доприниjела боља саобраћаjна инфраструктура, оциjењено jе у току сусрета градоначелника Пријестонице Александра Кашћелана са мjештанима.

На састанку jе договорено да се средствима из Програма развоjа Приjестонице Цетиње за 2022. годину санира саобраћаjница у Штитарима, а планирано jе и пробиjање пута до поjединих засеока.

Мjештани су градоначелника Кашћелана информисали да постоjи све веће интересовање грађана за повратак из града у Штитаре и за обнову породичних домаћинстава од коjих су, од неких, остала само кућишта. Зато jе, како су казали, санациjа пута изузетно важна, а помоћ Приjестонице неопходна.

Градоначелник Кашћелан казао jе да разумиjе потребе мjештана, наводећи да jе Приjестоница веома заинтересована за развоj села и обнову сеоских домаћинстава, те да jе у протекле четири године уложила 3,6 милиона еура у реконструкциjу око 70 километара локалних, некатегорисаних и сеоских путева.

– То нам се вратило повећањем за 100 одсто сеоских домаћинстава, као и регистрованих пољопривредних произвођача. Видимо то као важан успjех управе – навео jе Кашћелан.      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 23:47