Sa dodjele diplome Luča u Baru / - OPšTINA BAR
10/06/2024 u 22:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Raičević dodijelio Luče najboljim barskim učenicima: U znanju su moć i bogatstvo

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević večeras je u sali Doma kulture "Vladimir Popović Španac" dodijelio nagrade najboljim učenicima barskih osnovnih i srednjih škola za školsku 2023/2024. godinu.

Ove godine, 127 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je diplomu "Luča", pored njih Opština Bar nagradila je i učenika generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar II Petrović Njegoš", a po prvi put i učenike osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na državnim i međunarodnim takmičenjima iz nadležnosti Ispitnog centra Crne Gore i Centra za stručno obrazovanje i na istima osvojili I, II ili III mjesto.

- U vremenima kada su izvorne vrijednosti na kojima počiva i naš grad i država Crna Gora na ispitu, vaša Luča je svjetlost koja pokazuje put kojim trebamo kao društvo da idemo, vaše znanje je moć, bogatstvo ali i sredstvo kojim ćemo se svi mi izboriti protiv primitivizma, nacionalizma, populizma i svih onih pokušaja koji prijete da ugroze ono što jesu istinske vrijednosti našeg grada - istakao je Raičević dodajući da će učenici na tom putu imati punu podršku Opštine Bar.

Za 54 osnovca dobitnika diplome "Luča" obezbijeđena je novčana nagrada u iznosu od 80€ dok je 50 učenika srednjih škola koji su tokom školovanja imali odličan opšti uspjeh i primjereno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi nagrađeno po 100€. Takođe, 23 učenika srednjih škola koji su tokom cjelokupnog školovanja imali odličan uspjeh i primjerno vladanje iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi nagrađeni su sa po 130€.

Učenica generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar II Petrović Njegoš" u klasi – flauta, Eleneva Sofija u klasi nastavnice Tamare Stijepović, uveličala je svečanost izvedbom Dolžikove Elegije uz pratnju korepetitorke Ane Vukazić.

Nagrađeni učenici su osim novčane nagrade dobili i poklon knjigu. Svi osnovci i učenik generacije muzičke škole na poklon su dobili knjigu "Žene iz grada bez vrati (Ne)zaboravljene Baranke XX vijeka", autora Željka Milovića, dok je srednjoškolcima uručena knjiga ‘‘Bar u hodnicima sjećanja‘‘ Milana Vujovića.

(VIDEO) Jakšić Stojanović: Pravilnik za "Luču" јe zreo za izmјene

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ "Anto Đedović" su:

Danilo Marunović, Vera Monahova, Hana Perazić, Elena Lalević, Milena Stojanović, Matija Stanišić, Miloš Jokić i

Lara Perić.

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ "Blažo Jokov Orlandić" su: 

Sergej Bajčeta, Andrej Vujičić, Sario Lavrović, Milena Dabović, Miloš Glavičić, Lazar Đoković, Ajla Hodžić, Rejan Međedović, Luka Lazarev, Natalija Kićović, Anja Despotović i Julija Huran (Yulia Huran).

Dobitnik diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ "Bratstvo-Jedinstvo" je  Hajdar Bracić.

Dobitnik diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ "Đerđ Kastrioti Skenderbeu" je Dorian Cuković.

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ ‘‘Jugoslavija‘‘ su:

Jelena Marojević, Viktor Radević, Dušica Živanović, Davor Fatić, Ksenija Đalović, Elena Dacić, Nikoleta Dacić, Vasilije Božović, Danilo Knežević, Lana Milanović, Enes Muhović, Sara Šekularac, Andrea Magdelinić, Denis Resulbegović i Milica Berilažić.

image

Sa dodjele diplome Luča u Baru

- OPšTINA BAR

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ ‘‘Kekec‘‘ su Tara KovačevićOgnjen Mićunović.

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ ‘‘Meksiko‘‘ su: 

Jovan Lukšić, Adea Ćeranić, Kristina Bokovac, Andrijana Radović, Ivona Đurović, Borrelli Sabato Marcello, Milo Vučedabić, Jovana Zindović.

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ "Mrkojevići‘‘ su: 

Samra Tombarević, Dejla Lukač, Arijan Đurović, Ibrahim Bećirović, Rejhan Rašketić.

Dobitnici diplome Luča u osnovnoj školi JU OŠ ‘‘Srbija‘‘ su:

Hana Đulamerović i Lara Mujić.

Dobitnici diplome Luča za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednoj školi u Gimnaziji "Niko Rolović" su:

Boris Galić, Anđela Đokvučić, Luka Pavlović, Milica Dabanović, Alisa Kovačević, Benjamin Osmanović, Ivan Orlandić, Sava Drobnjak, Andrea Ulama, Vuk Mastilović, Lara Stojanović, Ajla Alibabić, Aleksa Marković, Vana Pavićević, Dušan Simić, Nikita Zaruba, Elena Vitić i Filip Lukačević.

Dobitnici diplome Luče koji su imali odličan opšti uspjeh u osnovnoj i srednjoj školi su:

Jovana Darmanović, Nikola Kojičić, Anja Vojvodić, Dušan Delić, Andrea Vukšić, Jovana Popović, Teodora Nenezić, Mia Crnčević, Tamara Nikolić, Kanita Peročević, Darijan Arabelović, Balša Vojvodić, Nina Kovačević, Jovana Nedić, Iva Petrović, Sara Stević, Halid Softić, Tadija Klikovac, Tijana Đurović, Elena Bevenja, Miloš Janković, Filip Baošić, Natalija Armenko, Vuk Kićović, Nikolina Marković, Matea Marvučić, Božidar Petković, Sara Redžepagić, Sara Đurović, Vasilisa Stanković, Dajana Vujović, Luka Jaredić, Lara Šekularac, Bogdan Bracović, Danis Arabelović.

U Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi dobitnici diplome Luča, koji su imali odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi su:

Teodora Gašić, Helena Krgović i Hristina Krgović.

Dobitnici diplome Luča, koji su imali odličan opšti uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi su:

Vasilisa Voštić, Tamara Šainović, Sara Vulić, Amar Ličina, Lejla Grbović, Andrea Klikovac i Ema Šimić.

OŠ "Milan Vukotić" proslavila 151. rođendan: Zasijalo sedam lučonoša

I na kraju u Srednjoj stručnoj školi dobitnici diplome Luče za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednoj školi su:

Lana Sarić i Miloš Nišavić.

Dobitnici diplome Luča, koji su imali odličan opšti uspjeh iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi su:

Luka Janić, Hana Adrović, Minela Ličina, Nikoleta Stanković, Asja Kujović, Elmedina Duraković, Anastasija Orlović i Nehra Nurković.

Učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim takmičenjima iz nadležnosti Ispitnog centra Crne Gore nagrađeni su novčanim iznosom od 300€ za prvo mjesto i 100€ za treće mjesto kao i knjigom Maksima Lutovca "Bar grad feniks".

Prvo mjesto iz engleskog jezika pripalo je Jeleni Marojević iz osnovne škole "Jugoslavija".

Prvo mjesto iz biologije osvojila je Adea Ćeranić učenica osnovne škole "Meksiko".

Na takmičenju iz matematike treće mjesto pripalo je Viktoru Radeviću učeniku osnovne škole "Jugoslavija".

Treće mjesto iz biologije dijele učenici osnovne škole "Blažo Jokov Orlandić" Sergej Bajčeta i Lazar Đoković.

Treća nagrada na takmičenju iz engleskog jezika za srednje škole pripala je Nikoli Kojičiću, učeniku Gimnazije Niko Rolović.

Osnovna škola "Marko Miljanov" uručilia šest diploma "Luča"

Gimnazija "Miloјe Dobrašinović" ispratila najbolje učenike: Od 104 maturanta "Lučom" nagrađeno njih 50

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. jul 2024 01:01