/ FOTO: Dan
18/06/2024 u 22:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Roditelji apeluju: Riješiti problem bazena u Nikšiću, karijere mladih sportista zaustavljene

Roditelji djece sportista i korisnici bazena u Nikšiću kazali su da je bazen u Nikšiću već duže vrijeme neupotrebljiv. Oni su apelovali na sve institucije u gradu i državi, sve sportske radnike i dobronamjerne građane da pomognu u rješavanju tog problema.

- Mi, roditelji djece koja su redovno koristila bazen i u sportske i u rekreativne svrhe spremni smo da pomognemo, da pokrenemo donatorsku akciju (ako je novac problem) ili da animiramo stučnjake koji bi pomogli da se problem riješi, jer je nedopustivo da Nikšić nije u stanju da u 21. vijeku osposobi bazen koji je napravljen u tom istom vijeku. Prije neki dan se navršilo tek 8 godina od svečanog otvaranja ili tek 6, ako izuzmemo vrijeme pandemije korona virusa. Poslednja dva remonta koja su sprovedena su trajala predugo. Prvi, koji je trajao od 28.decembra 2022. do 19.aprila 2023, pa drugi odmah nakon 8 mjeseci od 27. decembra 2023. do 5. februara 2024. Bazen je sada i dalje neupotrebljiv - naveli su u saopštenju.

Dodali su i da pumpe, koje snabdjevaju bazen toplom vodom, ne rade od 3. aprila 2024. bez nade ili najave da će problem uskoro biti riješen.

- Osim građana, redovnih korisnika bazena, djece sa posebnim potrebama koja su dio terapija imala i na bazenu, preko 300 djevojčica i dječaka koji su članovi plivačkih i vaterpolo klubova ne treniraju! Oni su sa raznih takmičenja u naš grad donijeli blizu 3000 medalja i postali članovi mladih reprezentacija Crne Gore. I sada je ova generacija talentovane djece i njihova potencijalna buduća sportska karijera ugrožena. Mnogo puta se i A reprezentacija pripremala u Nikšiću, pa smo ulicama Nikšića sretali naše zlatne Ajkule, često opkoljene najmlađim Nikšićanima željnih poznanstva sa vrhunskim sportistima i neizbježnim selfijima - piše u saopštenju.

Sada su, kako kažu, karijere mladih sportista i ogromna želja za sportskim rezultatima zaustavljeni.

- Nas ne zanima ko je kriv, a ko prav, prebacivanje odgovornosti s jednih na druge. Interes svih nas je da, konačno, neko ko je stručan i ko ima dobru namjeru uzme stvar u svije ruke i to je potrebno sto prije uraditi. Mi, roditelji stotina djece kojima je bazen neoohodan smo spremni da pomognemo. Vjerujemo, i svi građani Nikšića. Molimo sve nadležne na državnom i lokalnom nivou, sve sportiste sadašnje i bivše da se uključe u rješavanje problema. Zahtijevamo da lokalna samouprava javno kaže što je potrebno da se bazen vrati u funkciju, da prizna ako ne može to sama riješiti i da zajedno sa svojim građanima i svim dobronamhernim ljudima pronađe rješenje. Što prije ! To zaslužuju građani Nikšića, to zaslužuju naša djeca - poručili su.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 15:40