Пивско језеро / - Ж.Ш.
23/08/2023 u 15:01 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sankcionisani krivolovci na Pivskom jezeru

Predsjednik kluba Vlatko Joković izjavio je za "Dan" da su krivolovci povodom ovog čina procesuirani i da će zakonski odgovarati

Nakon silka objavjenih na drustvenim mrežama sa Pivskog jezera na kojima se ribolovci "hvale" ulovom koji je prema broju uslovljenih riba  nezakonit, sportsko-ribolovni klub u Plužinama "Bajo Pivljanin" obavio je detaljnu kontrolu ribara, koji su ovom prilikom provjereni uz prisustvo inspektora ribarstva.

Predsjednik kluba Vlatko Joković izjavio je za "Dan" da su krivolovci povodom ovog čina procesuirani i da će zakonski odgovarati. 

image

foto: Željko Šapurić

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Inspektor za ribolov napravio je zapisnik i provjerio ribare koji su objavili slike na društvenim mrežama. Ovom prilikom koristili smo opremu koja nam služi za kontrolu ribolova na jezeru. Radi se o licima V.V., R. D. i još jednog mještana koji po provjeri nisu imali dozvole za ribolov. Po zakonu je dozvoljen ulov od šest riba, a na slikama se vidi da je taj broj mnogo veći, zbog čega su preduzete zakonske mjere - kaže Joković.

Joković ovom prilikom podsjetio da je 15. avgusta završen zabran ribolova i apeluje na ribare da svoje aktivnosti sprovode u skladu sa zakonom kako ne bi ponovo došli u sličnu situaciju. 

Sportsko-ribolovni klub u Plužinama "Bajo Pivljanin" u saradnji sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) i uz podršku Opštine Plužine 21. jula ove godine organizovao je poslije deset godina poribljavanje Pivskog jezera sa 20 tona pastrmke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:52