OŠ DAŠO PAVIČIĆ / - FOTO: MINISTARSTVO SPROTA
06/09/2024 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šćekić: Projekat adaptacije sale OŠ "Dašo Pavičić" ulaganje u budućnost djece i Herceg Novog

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić sa saradnicima, prisustvovao je svečanom otvaranju adaptirane fiskulturne sale OŠ "Dašo Pavičić" u Herceg Novom.

Kako je na svečanosti povodom otvaranja renovirane sale poručio ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, ovaj projekat nije bio samo fizička investicija u školu, već i ulaganje u budućnost djece i Herceg Novog.

image

 dragoslav šćekić

- FOTO: MINISTARSTVO SPROTA

- Danas otvaramo vrata fiskulturne sale, koja će postati centar aktivnosti, mjesto gdje će djeca učiti i trenirati, ali i sklapati prijateljstva koja će trajati cijeli život. Vjerujem da će ovaj prostor biti ispunjen radošću, sportskim uspjesima i mnogim nezaboravnim trenucima. Neka ova fiskulturna sala bude mjesto koje će inspirisati i podsticati buduće generacije da ostvare svoje snove i ciljeve, a Ministarstvo spora i mladih će im na tom putu biti iskrena podrška- istakao je on.

Šćekić je pohvalio saradnju sa Ministarstvom prosvjete, direktorcom škole Bosiljkom Perunović i Savjetom roditelja, a kada je riječ o realizaciji projekata vezanih za sport i mlade, i Opštinu Herceg Novi.

Ministarska prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović podsjetila je da je njen resor započeto ove godine veliki investicioni ciklus u obrazovanju, vrijedan preko 40 miliona eura i istakla da Ministarstvo sporta i mladih pruća nesebičnu podršku, kako bi mladi u Crnoj Gori imali što bolje uslove za školovanje i sport.

Opština Herceg Novi uručila nagrade: Priznanje za znanje dobilo 47 učenika

Direktorica OŠ „Dašo Pavičić“, Bosiljka Perunović istakla je da ovaj projekat, vrijedan oko 45 hiljada eura, nije samo građevina od betona i čelika sa novim, vibrirajućim parketom, već prostor u kojem će učenici rasti, razvijati se i ostvariti potencijale.

Za adaptaciju fiskulturne sale izdvojeno je 45.000 eura, a projekat je realizovan u saradnji Ministarstva sporta i mladih, Savjeta roditelja i menadžmenta OŠ "Dašo Pavičić". U sali je linoleum zamijenjen parketom, a uskoro će biti dostavljena nova sportska oprema.

Time je nastavljen niz projekata koji se tiču poboljšanja uslova za sportske i rekreativne aktivnosti u obrazovnim institucijama.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, potpredsjednica skupštine Dragana Stanišić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:01