Milojko Spajić / - PORTAL DAN
17/09/2024 u 12:52 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić: Lokalne samouprave najbolje znaju koje lokacije su bezbjedne za eutanizirana grla, država će zaštititi stočare

Lokalne samouprave najbolje znaju koje lokacije su bezbjedne, koje lokacije će najbolje da odgovaraju interesima građana, kazao je premijer Milojko Spajić odgovorajući na pitanje novinara oko zakopavanja eutaniziranih grla, zbog kju groznice, u opštinama Nikšić i Danilovgrad.

- Lokacija je stručna nadležnost lokalne samouprave i mi se ne možemo miješati u nadležnosti drugih institucija. Upravo je jedan od razloga, evo i da Vlada, recimo danas odluči, "ajmo tu i tu lokaciju", mi moramo ponovo da pitamo lokalnu samoupravu da li se ne slažu. Znači ponovno se vraćamo na lokalnu samoupravu koja mora da da rješenje - odgovorio je Spajić.

Kazao je da što se tiče države, da se konsultovao sa Ministarstvom zdravlja, sa ministrom, da imaju punu spremnost zdravstvenog sistema da do kraja odgovore na jedan takav izazov.

-  Tako da mislim da je jako bitna poruka za građane da ne treba da brinu, da je zdravstveni sistem potpuno spreman ukoliko bi se to desilo u budućnosti. I druga stvar, stočari koji su, nažalost, izgubili grla u vako situaciji neće biti ostavljeni i država će definitivno stati iza svojih stočara i iza stočarstva - poručio je Spajić.

Spajić najavio gradnju Bulevara Vojislavljevića, tender vrijedan 14, 5 miliona eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 13:45