Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
18/08/2023 u 12:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija: Uhapšeno šest osoba, oštetili JKP iz Lebana za više od 14,7 miliona dinara

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i N.S. (65), bivše odgovorno lice JKP „Imovina“, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne

Šest osoba uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Javno-komunalno preduzeće "Imovina" iz Lebana za više od 14,7 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Kako se navodi, uhapšeni su odgovorno lice „Imovine“ B.J. (50), zaposleni u tom preduzeću S.S. (39), D.S. (58) i J.S. (39), kao i odgovorna lica tri preduzetničke radnje iz Lebana – D.D. (39) i R.S. (72).

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i N.S. (65), bivše odgovorno lice JKP „Imovina“, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Kako se sumnja, B.J. i N.S. su uz pomoć osumnjičenih radnika „Imovine“ od 2017. do 2021. godine, u više navrata, sa računa tog javnog preduzeća bez pravnog osnova prenijeli više od 5,2 miliona dinara na svoje i račune drugih zaposlenih, kao i fizičkih i pravnih lica. 

Sumnjiče se da su pribavili imovinsku korist osumnjičenima D.D. i R.S. kojima su, po osnovu 33 fiktivna ugovora za građevinske i druge radove koji nisu realizovani ili su izvedeni bez osnova, isplatili više od 9,5 miliona dinara sa računa „Imovine“.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:31