Cistjerne sa vodom na ulazu u Stari grad / - ISMET KARAMANAGA
08/08/2022 u 17:14 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stari grad Ulcinj bez vode, mještani za sjutra najavili protest

Nemati vode u 21. vijeku pri ovako enormno visokim temperaturama je nedopustivo i iracionalno. Neki, političari iz nekih drugih vremena, ali i iz sadašnjih su se toliko hvalili regionalnim vodovodom, koji ne dospijeva do nas, kaže predsjednik Udruženja prijatelja Starog grada Ismet Karamanaga

Zbog stalnih problema sa vodosnadbijevanjem  žiteji Starog grada Ulcinja  najavili su da će sjutra  u 10 časova održati  protesno okupljanje  ispred upravne zgrade DOO“Vodovod i kanalizacija”.

Starograđani tvrde  da vode nemaju  praktično od kraja jula te da je zbog toga situacija nepodnošljiva, a zbog nedostatka vode gosti im otkazuju boravak i odlaze. Predsjednik Udruženja prijatelja Starog grada "Kaljaja" Ismet karamanaga kaže da vodu dobijaju cistjernama ali da vatrogasci sa vodom za piće mogu doći samo do ulaza u Stari grad, do pravoslavnog groblja.

image

Ismet Karamanaga

- PRIVATNA ARHIVA

-  Naravno, samo oni najbliži koji mogu to sebi priuštiti koriste njihove usluge, dok ostali zbog dužine crijeva, čak ni fizički ne mogu to koristiti zbog konfiguracije terena i dužine puta do kuća. Uostalom, mi kao civilizovan svijet i vjerujemo da živimo u 21. vijeku. Međutim, očigledno nam neko vraća točak istorije u prošlost. Naravno, ni voda iz cistijejerni nije besplatna, tako da sve dvostruko plaćamo. Uostalom, u životu nije ništa besplatno -  kaže Karamanaga.

Prema njegovim riječima nezamislivo je da se u 21. vijeku ovo dešava Starom gradu, njegovim žiteljima i mnogobrojnim gostima koji dolaze da uživaju u ovom bajkovitom prostoru.

- Stari grad danas raspolaže sa više od 15 lokala i restorana, kao i sa mnogo vrhunskih apartmana u privatnom smještaju. Podsjećam nadležne, da nam gosti odlaze razočarani, dakle, napuštaju kuće i apartmane uz reklamacije koje će kasnije doći na naplatu, jer su oni već platili agencijama svoj boravak kod nas u našim objektima. Nemati vode u 21. vijeku pri ovako enormno visokim temperaturama je nedopustivo i iracionalno. Neki, političari iz nekih drugih vremena, ali i iz sadašnjih su se toliko hvalili regionalnim vodovodom, koji ne dospijeva do nas - zaključuje Karamanaga.

Kako smo saznali, problem vodosnabijevanja Starog grada nije uzrokovan kvarom već nedovoljnom količinom vode, koja zbog velike potrošnje jednostavno ne stiže do drevne tvrđave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 00:05