/ FOTO: B.JE.
06/08/2022 u 16:07 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sve veće nezadovoljstvo parking službom

Iz mreže nevladinih organizacija sjevera upozorili

Nažalost sve češće stižu žalbe da na pojedinim parkinzima, prilikom izlaska, vozači motornih vozila nailaze na spuštene rampe, odnosno da na tom radnom mjestu nema radnika, kaže se u saopštenju Mreže nevladinih organizacija sjevera;

Da se građani često žale na probleme na  parking službu upozoravaju iz Mreže nevladinih organizacija sjevera, tvrdeći da je poseban problem što se bespotrebno čeka na izlazu sa parkinga. Iz pomenute organizacije  navode da građani najčešće zamjeraju što na izlaznoj rampi zaposleni radnici neopravdano napustaju radna mjesta.

-Građani plaćaju parkiranje i nema nikakve potrebe da čekaju prilikom ulaska ili izlaska sa parkinga. Nažalost sve češće stižu žalbe da na pojedinim parkinzima, prilikom izlaska, vozači motornih vozila nailaze na spuštene rampe, odnosno da na tom radnom mjestu nema radnika, kaže se u saopštenju pomenute organizacije i pozivaju se nadležne opštinske službe da reaguju.

Iz Mreže nevladinih organizacija sjevera poručuju da su cjene parkiranja izuzetno velike za pljevaljske prilike i da bi visoku cjenu trebala da prati i odgovornost u radu zaposlenih radnika. 

-Građani sat vremena boravka sa automobilom na parkingu plaćaju 40 centi i to nije mala cjena. Ako je već uvedeno plaćanje parkinga, odnda se ovakvi i slični propusti ne mogu dešavati, navodi se u saopštenju, i dodaje da ima i drugih pritužbi ali da je neprihvatljivo da zaposleni u ovoj službi napustaju radno mjesto dok građani trpe.

U samom centru Pljevalja, pored podzemne garaže, postoje i dva parkinga gdje se prati ulaz i izlaz motornih vozila. Na istim je posebno gužva u prijepodnevnim časovima, kada mnogi privrednici ali i drugi poslovni ljudi, parkiraju vozila dok završavaju poslove u bankama, sudu ili lokalnoj administraciji. U tom vremenu je i najveća nervoza na gradskim parkinzima, jer pomenuta klijantela nema vremena „za bacanje“. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:25