Ilustracija / - SCREENSHOT
06/03/2024 u 19:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tivat dobija narodnu kuhinju

NVO Caritas Kotorske nadbiskupije otvoriće u Tivtu 19. marta narodnu kuhinju.

Prema trenutnom planu, kuhinja će obezbjeđivati 30 do 60 obroka na dnevnom nivou. Opština Tivat dala je na korištenje NVO Caritas kotorske Biskupije prostorije površine 27,30 kvadrata, bez naknade za potrebe osnivanja narodne kuhinje na period pet godina.

Direktor “Caritasa Kotorske biskupije” don Željko Pasković kazao je da su sredstva za nesmetani polugodišnji rad osigurana zahvaljujući donaciji crnogorske porodice iz Berlina i uputio apel i ostalim društveno odgovornim firmama da podrže ovaj projekat.

- “Svi koji žele, donirati namjernice, novčani iznos ili otvoriti trajni nalog za potrebe Caritasa molimo vas da se javite putem emaila ilili na službeni telefon Caritasa Kotorske Biskupije 067-671-852. Takođe, molimo sve one koji se žele prijaviti kao korisnici da to učine pozivom na broj 067-671-852, od ponedjeljka do petka u terminu od 10 do 14 časova - pozvao je Pasković.

Ciljna grupa projekta su lica u stanju socijalne potrebe, članovi OSI, samohrani roditelji, penzioneri sa najnižim primanjima, djeca, a kuhinja bi u slučaju elementarnih nepogoda bila na raspolaganju svim opštinskim Službama zaštite i spašavanja u spremanju i dopremanju obroka za pripadnike tih službi.

Podsjetimo, tivatski odbornici su juče usvojili Predlog odluke da se NVO Caritas Kotorske biskupije da na korišćenje prostor.

- Obaveza korisnika je da snosi troškove adaptacije prostorija za potrebe organiziranja kuhinje, pripremanje i distribuciju hrane korisnicima. Takođe je dužan da snosi troškove utroška električne energije, vode i druge troškove koji nastanu obavljanjem djelatnosti - objasnili su iz Caritas kotorske Biskupije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:03