Јована Тошић / - Б.Је.
08/05/2023 u 10:12 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tošić: Naša najveća dužnost i obaveza je da adekvatnom politikom zadržimo i vratimo mlade ljude u Pljevlja

Prva žena na funkciji predsjednika Skupštine Opštine Pljevlja i najmlađa predsjednica tog političkog tijela u Crnoj Gori Jovana Tošić je kazala da su svjesni velikih očekivanja građana zbog čega je, kako navodi, i odgovornost novog rukovodstva veća

Promjene vladajućih struktura koje su se dogodile u poslednje dvije godine u većini crnogorskih opština na političkoj sceni su iznjedrile i pojavu većeg broja ženskih predstavnica. Da su politički subjekti uvidjeli neophodnost promjena i u tom dijelu, kako na državnom tako i lokalnom nivou, je očigledna što potvrđuju i najnoviji primjeri u Opštinama Podgorica i Pljevlja gdje su na najviše rukovodeće funkcije raspoređene žene.

Kakve će novitete one sa sobom donijeti ostaje da se vidi.

Prva žena na funkciji predsjednika Skupštine Opštine Pljevlja i najmlađa predsjednica tog političkog tijela u Crnoj Gori Jovana Tošić za portal Press je kazala da su svjesni velikih očekivanja građana zbog čega je, kako navodi, i odgovornost novog rukovodstva veća.

- Svjesni smo da su se problemi u Opštini Pljevlja godinama unazad gomilali, a malo je bilo volje da se isti riješe i isprave nedostaci. Očekivanja građana su opravdano velika, a odgovornost novog rukovodstva samim tim još veća. Neki od ključnih problema tiču se jako loše demografske slike, ali su i ekonomske i ekološke prirode i u narednom periodu biće u fokusu rješavanja - kazala je Tošić.

Ona je dodala da je za početak najbitnije uspostaviti bolju komunikaciju sa svim sugrađanima kako bi se sagledali koji su to problemi sa kojima se suočava svaki pojedinac Opštine Pljevlja, ali i na koji način može konkretno da se djeluje u cilju rješavanja nekih od gorućih ali i onih najsitnijih problema, a sve u cilju stvaranja povoljnijih uslova života.

Tošić je navela da je prvu narednu sjednicu, tj. treća sjednicu novog saziva lokalnog parlamenta u Pljevljima, a po hitnom postupku, zakazana za danas.

- Predložena je jedna tačka dnevnog reda koja se odnosi na predlog Odluke o imenovanju Odbora za izbor i imenovanje, gdje će Skupštini na odlučivanje biti predložena lista kandidata za predsjednika i članove Odbora za izbor i imenovanje. Uz konsultacije sa klubovima odbornika i u skladu sa Poslovnikom Skupštine opštine Pljevlja, inteziviraćemo rad kako bi u što skorijem roku na nekoj od narednih sjednica, rješavali i ostala prioritetna pitanja - navela je Tošić.

Na pitanje da li je sa novim predsjednikom Opštine napravljen plan djelovanja i šta on podrazumijeva, Tošić je odgovorila da je korektna saradnja imperativ i okosnica sprovođenja svih budućih planova.

- Planovi su usmjereni isključivo na stvaranje ambijenta u kojem ćemo zadržati mlade ljude, unaprijediti ekonomski i egzistencijalni položaj svih građana, poboljšati gradsku infrastrukturu, sprovesti kapitalne i ekološke projekte, ali i socijalne programe, ulagati u sela i razvoj poljoprivrede, i obezbijeđenje kvalitetnog kulturnog sadržaja koji će biti prilagođen svim uzrastima i podići kulturnu svijest na viši nivo - istakla je Tošić.

Prilikom stupanja na dužnost ona je istakla da će kao „najmlađa predsjednica skupštine u istoriji Crne Gore biti vođena isključivo moralnim i etičkim principima te da ću se truditi da spostvenim radom maksimalno odgovornim pristupom opravda ukazano povjerenje“.

Podsjećamo, Jovana Tošić je članica Demokratske Crne Gore, i za njen izbor na mjesto predsjednice SO Pljevlja glasala su 24 odbornika pljevaljskog parlamenta dok je šest odbornika koalicije koju je na predhodnim lokalnim izborima predvodila Demokratska partija socijalista bilo uzdržano.

Za novog predsjednika Opštine izabran je Dario Vraneš iz Demokratskog fronta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:23